e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juny del 2015

Benvinguts al futur

Convergència és un instrument de progrés i de futur per Catalunya i la seva ciutadania. La victòria assolida a les eleccions municipals del 24 de maig evidencia que una gran part del país confia en els 3.300 regidors i regidores de Convergència i Unió per liderar projectes que millorin la vida de les persones i els seus pobles, viles i ciutats.

Constatem la necessitat de fer canvis per ser la veu de moltes més persones. Malgrat la confiança que se’ns ha dipositat, aquestes eleccions també han evidenciat que ens manca capacitat per arribar a una part de la ciutadania. En conseqüència, ara més que mai hem d’escoltar les opinions de tothom per seguir sent el que sempre ha estat Convergència, un eina al servei del progrés i el benestar dels catalans i catalanes.

Volem fer un pas definitiu perquè Catalunya només pot progressar si pot...

Continuar llegint...

14 d'Abril del 2015

La internacionalització clau de volta del procés

“És un error negar-nos el nostre dret democràtic a l'autodeterminació”, afirmava fa uns dies el president Mas. Una declaració que pels catalans no és cap sorpresa. Tanmateix, aquesta vegada el president s’expressava de forma rotunda davant de la comunitat nord-americana en una conferència a la Universitat de Columbia als Estats Units.

Ahir en el seu discurs a la inauguració de la cimera sobre Política europea de veïnatge deia que “els catalans mirem lluny cap a nous horitzons que imaginem mediterranis i europeus”. Dos exemples molt concrets de la convicció del president Mas vers la necessitat d’explicar al món les aspiracions de Catalunya i el repte que té per endavant.

En el camí de la llibertat el reconeixement internacional és un pilar imprescindible. Sota aquesta premissa el Govern de la Generalitat ha treballat per...

Continuar llegint...

20 de Febrer del 2015

Un govern amb les idees clares

Un govern amb les idees clares, amb projectes ferms i amb objectius marcats. Aquest és el govern que el president Mas està liderant en uns moments complicats i convulsos com els que estem vivint. I és precisament en aquests moments complicats que es pot conèixer, realment, la vàlua de la gent. Perquè quan les coses van bé, i els calaixos són plens, és fàcil governar. El que és complicat és fer-ho amb les butxaques buides i en uns moments on la crisi econòmica és la trista protagonista. I és això, precisament, el que està demostrant el Govern del president Mas: que és un govern competent, responsable i amb un projecte sòlid. Un projecte que es vertebra en 10 eixos cabdals pel futur del país i de la seva gent.

Pensem que és vital crear llocs de treball i, per això, un dels eixos del programa són un seguit de projectes...

Continuar llegint...

17 de Desembre del 2014

Sumar per vèncer

Estem en un moment de la història en què és oportú sumar esforços. El sí convençut sobre el guany que suposaria la independència de Catalunya ja suma més de 2 milions de persones i tot sembla indicar que cada cop en serem més. Hi ha molts ciutadans indecisos que comencen a fer seva aquesta idea de futur més pròsper, al marge de la imposició espanyola que fa tants anys que frena les potencialitats i el benestar de Catalunya. 

Però si volem guanyar, encara no en som prous i no podem ignorar les persones que encara avui són partidàries de quedar-se dins d’Espanya. Tot i que el nombre d’independentistes s’ha multiplicat en els darrers temps, el nivell de no, sí-no i d’indecisos segueix molt elevat en barris obrers i castellanoparlants de l’àrea metropolitana de Barcelona. Nou Barris, l’Hospitalet, Badalona,...

Continuar llegint...

12 de Novembre del 2014

Tots junts, som extraordinaris

La dignitat, la il·lusió i l’alegria van protagonitzar la jornada del diumenge. Els aplaudiments i les llàgrimes d’emoció van començar després de la constitució de les meses, amb les primeres persones entrant als col·legis, butlleta en mà, per votar. Vam viure grans moments de forta intensitat emotiva que es van anar repetint milers i milers de vegades, durant tot el dia, a diferents punts del país.
 
Un cop més, els catalans i catalanes vam participar en una manifestació cívica i pacífica per donar una lliçó de democràcia i de dignitat al món sencer, però sobretot  als qui han tingut tant d’interès en evitar-ho. Aquest dimarts, a la sessió de control del Senat, la vicepresidenta Sáez de Santamaria tornava a imposar la seva veu, menystenint els resultats i afirmant que no aconseguirem el nostre...

Continuar llegint...

02 de Juny del 2014

Llum verda al dret a decidir

Tot i que encara hi ha qui vol amagar la realitat, disfressar-la o, directament, negar-la, el fet és que no hi ha cap dubte sobre el missatge que han donat els resultats de les eleccions europees del passat 25 de maig.
I aquest missatge és el mateix que el que va omplir els carrers de Barcelona en la manifestació de l’11 de setembre i el mateix que va córrer de ma en ma en la Via Catalana.  Aquest missatge no és cap altre que la gran majoria de la societat catalana vol poder decidir el seu futur.

I això no ho diem només uns quants. Això ho han demostrat les urnes i la contundent victòria del conjunt de les forces que donen suport al dret a decidir les quals han crescut un 18% respecte els resultats de l’any 2009.

I davant d’aquest suport al procés cap al dret a decidir, la resposta del Govern de la Generalitat (el qual, tot i el desgast que genera governar en un entorn...

Continuar llegint...

18 d'Abril del 2014

I continuarem endavant

Ens han dit que no. Era un “no” previsible i esperat però, tot i així, ens ha deixat un mal gust considerable (i això que a aquestes alçades de la pel·lícula ja hem perdut el compte de les negatives i dels cops de porta rebuts). Un mal gust que no respon al fet que ens hagin negat poder donar la veu al poble de Catalunya a través de la via més lògica i democràtica, sinó que respon a la pròpia impotència de veure com, al final, tot recau en un problema d’absoluta manca de voluntat (de la majoria de partits del Congrés dels Diputats) i no d’encaix legal.

El poble de Catalunya va acudir al Congrés dels Diputats precedit d’una legitimitat impecable, ja que estem fent aquest procés de forma totalment pacífica, democràtica, constructiva i seguint en tot moment els paràmetres de la legalitat. Però, tot i...

Continuar llegint...

31 de Gener del 2014

I quan semblava que no la podien dir més grossa...

I quan semblava que no la podien dir més grossa, van i ens sorprenen (i això que a aquestes alçades de la pel·lícula ja és difícil que certs comentaris i/o declaracions ens sorprenguin).

Cal aclarir, abans de res, que no parlem d’una sorpresa agradable (ja ens agradaria!), parlem d’una sorpresa d’aquelles que de bon grat t’estalviaries i d’aquelles que només viure-les ja vols oblidar.

Parlem, en definitiva, de noves declaracions i/o comentaris que intenten assimilar el procés català amb el terrorisme,  que es refereixen a l’estelada com “una bandera d'organitzacions terroristes, violenta, sagnants i intolerants” o d’un document (el de la FAES) que diu que això del dret a decidir és una llegenda urbana que els catalans ens hem inventat i cregut però que no té cap mena de fonament ni de sentit (i, des...

Continuar llegint...

25 de Novembre del 2013

Quin és el problema?

Tot i que ja fa uns quants dies, encara no he acabat de digerir les declaracions de José Maria Aznar sobre que si ell fos qui governés l’Estat no tindria cap problema en penalitzar amb cinc anys de presó la convocatòria d’un referèndum il·legal.

Són unes paraules dures que conviden, si més no, a fer un petit anàlisi del que proposa aquest senyor.
Començaré preguntant-me què és el que creu que cal penalitzar. En aquest sentit, vull entendre que l’objectiu de l’expresident d’un país democràtic (com ho és Espanya- així ho diu la seva Constitució) no és anar en contra dels referèndums. Seria molt il·lògic i molt insensat anar en contra d’un dels processos més naturals del sistema democràtic ja que, entre d’altres coses, seria anar en contra del procés que va...

Continuar llegint...

18 d'Octubre del 2013

Cada dia som més

No ha estat ni un, ni dos, ni tres. Han estat molts els que s’han acostat a mi per dir-me que ells ja han dit prou, que els indigna moltíssim veure el maltractament al que està sotmesa Catalunya per part del Govern central. Em diuen que no hi ha dret, que això no ho podem permetre. Que ells es consideren espanyols però que viuen a Catalunya, els seus fills i néts són catalans, que estimen la seva terra però que ara volen lluitar pels seus drets i pel seu futur.

I quan em parlen del seu futur, em parlen d’una Catalunya més lliure, que auto-gestiona els seus propis recursos i que és capaç de cobrir les necessitats dels seus ciutadans.   
M’ho diuen amb sinceritat i amb certa sorpresa doncs molts d’ells mai s’havien plantejat que Catalunya hagués de tenir un Estat propi.

I ara no només s’ho han plantejat si no que veuen com és...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 4 5 6 Següent Final