e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juny de 2014

El ministre Wert i tot el govern del PP demostren, dia sí dia, també, la seva fixació en contra del model educatiu de Catalunya, i molt especialment de la immersió lingüística que s’aplica al nostre país, que ha estat garantia d’èxit, que és el major garant de la cohesió social que existeix a Catalunya i que ha estat aplaudit  per la mateixa Unió Europea.

Malgrat totes aquestes evidències, el ministre Wert continua endavant amb la seva particular creuada contra el català. Així ha quedat palès després que s’hagi fet pública la xifra que vol imposar Wert a la Generalitat per cobrir les despeses d’escolarització en centres privats en els quals el castellà sigui llengua vehicular. Cal dir-ho amb rotunditat: ni Wert ni el govern PP persegueixen millorar la qualitat de l’ensenyament amb la seva llei, sinó que volen laminar el model lingüístic d’èxit de Catalunya, fruit d’un amplíssim consens.

Val a dir també que aquesta compensació que imposa Wert és una mesura que es desprèn d’una disposició addicional de la LOMCE que ja està recorreguda per la Generalitat davant el Tribunal Constitucional.  

Des de CiU defensem el sistema desenvolupat fins ara a Catalunya, que facilitava una atenció personalitzada als alumnes que demanaven un ús més intens de la llengua castellana i que la LOMCE ha eliminat. Sobre aquesta qüestió, cal recordar que el Consell de Estat ja ha advertit al govern del PP que no pot eliminar definitivament aquest sistema i que ha de buscar alternatives.

Malgrat l’obsessió del PP, els fets demostren que els alumnes del nostre país dominen perfectament el castellà i el català igual. Per això no s’entén  aquesta fixació ideològica del ministre quan teníem un model d'atenció personalitzada que permetia donar resposta a les peticions de les famílies que així ho desitjaven.
Tot això posa de manifest que aquesta mesura no busca la millora de la qualitat educativa, sinó canviar el model lingüístic de Catalunya per criteris ideològics i perquè el castellà sigui la llengua predominant.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1470
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR