e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Desembre de 2014

En la seva obsessió per dir "no" a tot el que proposa Catalunya, el PP no té en compte les persones a les quals està afectant la crisi més i pitjor, els més desafavorits, els més febles. Només des d'aquesta fixació contra Catalunya s’entén el recurs que el govern de Rajoy ha presentat davant el Tribunal Constitucional contra el decret de la Generalitat per donar una solució urgent a la pobresa energètica. Una vegada més el govern de l’Estat gira l'esquena als consumidors més vulnerables que no poden pagar el rebut de la llum i del gas.

En política energètica tampoc no ho fa millor el govern del PP. En la nova reforma fiscal, ha eliminat les deduccions que s'havien aplicat al teixit industrial en les inversions eficients que milloraven l'impacte mediambiental. I  també ho fa ara quan per transposició de la normativa europea està obligat a aplicar les millors tècniques disponibles que suposarien importants inversions per a moltes empreses del nostre teixit productiu. En aquests dos casos queda palesa la insensibilitat del govern Rajoy amb els més desafavorits i cap a les empreses que aposten per tenir cura del medi ambient.

Si estem d'acord en l'objectiu de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, no compartim el model de l'Estat per aconseguir-ho. Des de CiU reclamem a l’executiu que sigui més ambiciós en les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic i de lluita contra la contaminació atmosfèrica. Per això, cal treballar per acomplir els objectius fixats per la UE per al 2030. Per aquest motiu, reclamem la territorialització dels objectius i dels recursos per a la Generalitat de Catalunya. La Unió Europea recomana destinar-ne el 50% dels recursos obtinguts en les subhastes de drets d'emissions de CO2. Aquests recursos també són necessaris per assolir la participació de com a mínim el 27%, de les energies renovables en el mix energètic.

Si volem complir amb Kioto, cal fixar un pla energètic i de moment el PP no el té ni el treballa. Ja és hora que el concreti i l’expliqui per donar seguretat jurídica a les futures inversions. Cal abandonar aquesta política energètica erràtica que només comporta incertesa i inseguretat a qui ha apostat per les energies renovables. És un nou contrasentit de l’Estat, immers en lluites partidistes PP-PSOE, incapaç de  donar -com fa Europa- un impuls decidit a les energies netes lliures de carboni per aconseguir la sostenibilitat del sistema sense renunciar a la competitivitat i contribuint alhora a la millora del planeta.

Martí Barberà, diputat de CiU al Congrés dels Diputats.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1107
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR