e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Juny de 2014

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient, una efemèride que ens ha de servir per recordar la importància de preservar i millorar per a les futures generacions el país i la terra, per recuperar el que hem perdut i mantenir el que tenim

Malauradament hem vist massa sovint com s’ha malmès la riquesa natural del nostre país. Des d’Unió Democràtica de Catalunya, ja fa temps que hem decidit aturar aquest despropòsit, però no tothom ens hi acompanya.

En el darrer any tenim dos exemples ben clars de com el PP entén la protecció del medi ambient. Sense parlar amb ningú de la Generalitat, va posar sobre la taula el seu nou pla hidrològic de l’Ebre que condemna a mort el Delta de l’Ebre per afavorir unes determinades comunitats. Cal recordar que el Delta ha estat declarat reserva de la biosfera per part de la UNESCO, però això no ha aturat al PP que proposa reduir el cabdal ecològic mínim de la desembocadura del riu a 3.000 hectòmetres cúbics anuals quan el mínim determinat per les entitats ambientals i pels estudis fets per la seva conservació el situa en 7.000 hectòmetres cúbics. Aquesta és la quantitat mínima que defensem des del govern de la Generalitat. Per això considerem que aquest pla del PP és un veritable despropòsit.

Amb aquestes dades hem denunciat aquest nou pla hidrològic de l’Ebre a Brussel·les amb el convenciment que Europa pararà els peus al PP, perquè Europa sí que té aquesta sensibilitat que al PP li manca.

No és l’únic cas. S’ha repetit amb la tramitació del projecte de llei de parcs nacionals, un altre exemple de la voluntat centralitzadora del PP en tots els àmbits. Com no podia ser d’una altra manera, des de CiU ens hi oposem amb tota fermesa perquè aquest projecte de llei és inoportú, maldestre i  inconstitucional, ja que envaeix competències exclusives de la Generalitat en la gestió dels parcs. El fet que el PP no defensa els espais naturals de Catalunya també ho podem comprovar en la desaparició de partides pressupostàries per a la conservació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici en els pressupostos generals.

No és així com es protegeix la riquesa natural d’un país. És bo recordar-ho quan a tot el món se celebra avui el Dia Mundial del Medi Ambient

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1085
1
Comentaris afegits 
Sisquet (Tarragona) 06-06-2014 - 14:29
Amb lumbreres així no cal explicar la veritat. Si voleu regar la Segarra i les Garrigues a més a més, però voleu encara més aigua al delta, la única solució és que TOTA sigui per Catalandunya, als altres que el donguin pel sac.
TORNAR