e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Novembre de 2013

#WERTstyle

El Ministre Wert ja fa un temps que ens té acostumats a les sacsejades. Primer l'avantprojecte de llei educativa, la desastrosa LOMCE, que va avançant en tot el tràmit parlamentari i que té com a  únic objectiu uniformitzar el sistema educatiu i carregar-se la immersió lingüística i el model d'escola catalana en llengua i continguts. Malgrat els esforços i les denúncies fetes pel Govern de Catalunya, pels partits polítics (excepte PP i C's, es clar) i per la comunitat educativa, la LOMCE va superant tot el tràmit parlamentari. Ja ho hem dit i ho seguirem dient: a Catalunya defensarem la LEC fins al final!
 
Però la setmana passada ens topàvem amb una notícia referent a les beques Erasmus. De forma unilateral el Ministre Wert esborrava el compromís en forma de beca amb milers d'estudiants Erasmus que ja són repartits per Europa agafant experiència, coneixent noves realitats, aprenent idiomes i ampliant la seva formació. De cop, l'ajuda del Govern Espanyol quedava esborrada del mapa. Ah i amb efectes retroactius! Vist el rebombori el ministre es feia enrere i garantia almenys per aquest any les beques. Veurem com acaba.
 
Des d'Europa arriben notícies de que el pressupost comunitari dotarà una mica més les partides econòmiques corresponents a la mobilitat dels estudiants europeus, i això inclou per tant, les beques Erasmus. I el ministre Wert assegurava dilluns que els fons europeus disminuirien en aquesta partida. Brussel·les ja l'ha desmentit segons alguns mitjans de comunicació. Embolica que fa fort senyor Ministre!
 
Sigui com sigui, i més enllà de polítiques errònies des de la perspectiva educativa i universitària que seguirem denunciant, ens trobem amb una manera de fer política molt poc rigorosa: cops de titular, manca de consens, cap diàleg amb les comunitats autònomes, amb la comunitat educativa i universitària, deslleialtat institucional i voluntat recentralitzadora.
 
Senyor Ministre, són altres temps. Els joves, els estudiants catalans, li diem no. No a les imposicions i no a les polítiques que porta a terme des del Govern Espanyol. En definitiva, NO al #WERTstyle i a les seves idees!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
802
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR