e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Maig de 2014

#tv3noestoca

El passat dilluns, el conseller Francesc Homs denunciava la voluntat del Govern espanyol de tancar la meitat dels canals de TV3. És així d'estrident, així de dur i així d'inacceptable. Ja fa molt de temps que el Govern del PP s'ha ubicat en l'atac sistemàtic a les nostres competències, a la recentralització, als atacs constants a la llengua catalana, primer a l'escola i ara en els mitjans de comunicació. És senzillament intolerable sentir com alguns dirigents d'aquesta formació política s'excusen en el compliment d'una directiva tècnica europea per justificar aquesta ingerència a la nostra llengua. Ja n'hi ha prou.

El model d'immersió lingüística i la creació de mitjans de comunicació públics de qualitat i en català, formen part dels fonaments d'aquella Catalunya que va recuperar l'autogovern després del llarg franquisme. D'aleshores ençà molts han estat els passos endavant en aquests àmbits, fet que ens ha permès construir un país millor en totes les esferes, també en la millora de la cohesió social.

Malauradament l'asfíxia premeditada a la qual estan sotmeses les nostres finances i tots aquells elements fonamentals de la Catalunya de l'autogovern arriba a depassar-ho tot. I no ho permetrem. Defensarem el nostre model de mitjans públics, la nostra llengua, la nostra escola i tot allò que entre tots hem anat construint en els darrers trenta anys.

A pocs dies de les eleccions al Parlament Europeu, és bo identificar bé d’on vénen aquests atacs. Vénen dels mateixos que ens neguen sistemàticament l'exercici de la democràcia el proper 9 de novembre. Vénen dels mateixos que van aprovar la Llei Wert, l'ARSAL o el Pla de Conca.

Sincerament, el Govern del PP s'ho hauria de fer mirar. I també és bo identificar aquelles candidatures que defensaran des del minut 0 els interessos dels catalans a Brussel·les. Sense cap mena de dubte la candidatura de CiU és una absoluta garantia de defensar el nostre procés de transició nacional i els interessos de Catalunya.

Els catalans podem, el proper diumenge, dir alt i clar a Europa què volem. Volem poder votar el dia 9 de novembre.

Volem contribuir a la construcció europea com sempre hem fet, amb una voluntat europeista ferma i amb ganes de canviar tots aquells aspectes que encara avui fan del projecte europeu un projecte imperfecte. En un context d'auge de moviments euroescèptics a tot el vell continent i d'un participació tendint a ser baixa, els catalans tenim l'oportunitat de reivindicar-nos com el que som: arquitectes de la vella Europa, constructors d'un projecte europeu més fort que preserva per sobre de tot l'exercici de la democràcia, la llibertat i els drets a les persones!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1450
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR