e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Mar de 2013

Que paguin!

Fa setmanes que diverses veus de la societat catalana, amb el Govern al capdavant, s'oposen a l'elaboració d'un pressupost de la Generalitat amb un objectiu de dèficit fixat pel govern espanyol del 0'7% sobre el PIB. L'Espanya més rància i recalcitrant imposa un objectiu de dèficit a la vegada que ella mateixa no s'aplica l'austeritat. Malauradament aquesta és una estratègia marca de la casa del Govern del PP.

Espanya ens obliga a aplicar-nos ajustaments monstruosos i ella no s'ajusta el cinturó. I el més greu de tot, no paga els deutes pendents amb Catalunya. En cito alguns exemples: 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat del 2011; 759 i 219 milions d'euros corresponents a la disposició addicional tercera del 2008 i el 2009; un deute de 5.700 milions d'euros que Foment admet que ens deu; 472 milions d'euros de deute històric els centres hospitalaris concertats; 1.851 milions d'euros de despeses provocades per l'Estat l'any 2012 però no covertes (un exemple clar és la llei de dependència). La suma dels deutes que llisto arriba a l'escandalosa xifra de 10.451 milions d'euros i en podríem afegir molts més. En aquest escenari cal afegir-hi el dèficit fiscal anual de més de 16.000 milions d'euros entre Catalunya i Espanya.

És evident que Catalunya genera prou riquesa per disposar d'un estat del benestar que garanteixi la cohesió social i que estigui a l'alçada dels més avançats d'Europa. L'asfixia econòmica a la qual estem sotmesos, sumats als impagaments d'Espanya, ens porten a un escenari d'ofegament deliberat de l'estat cap a Catalunya.

Fa setmanes que es parla d'un objectiu de dèficit del 0'7%, o de l'1'5% del PIB. L'escenari és entre catastròfic i dramàtic. Ha de ser un objectiu de país defensar la flexibilitat del dèficit. Des de la Joventut Nacionalista de Catalunya fem una crida a tota la societat civil, entitats, partits, sindicats per tal de denunciar l'espoli i l'asfixia a la qual ens sotmet Espanya. I denunciem una vegada més els impagaments d'Espanya, que paguin d'una vegada per totes els diners que són dels catalans!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
892
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR