e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Setembre de 2013

Ni un pas enrere!

El dimecres es va iniciar al Parlament el primer debat de política general d'aquesta legislatura. És també el primer debat de política general que visc com a diputada.
 
Observo sorpresa com mentre intervé el President o qualsevol altre diputat des del faristol, alguns es dediquen a comentar en veu alta i moltes vegades de forma poc respectuosa el que van sentint. Evidentment es pot discrepar, només faltaria! però el respecte i la responsabilitat per la institució que representem també és important! en un moment en què es parla tant de regeneració i qualitat democràtica també és clau ser coherent i respectuós en això. I practicar el respecte!
 
Pel que fa al contingut, el full de ruta està marcat i és molt clar. De fet ja fa molt de temps que està marcat, i el President no se'n mou ni un mil·límetre, interpretant de forma encertada el sentir d'una gran majoria de catalans i catalanes: no podem continuar en una situació de clar menysteniment de Catalunya, la seva llengua, les seves institucions i la seva economia per part de l'Estat espanyol. Som perquè volem ser i arribarem fins allà on vulguem arribar.
 
Vivim en una paradoxa extraordinària. Espanya tot el dia s'omple la boca de ser un sistema democràtic avançat però en paral·lel ens nega la possibilitat de que decidim: es tracta de posar una urna, permetre als ciutadans emetre una opinió, un veredicte, una voluntat. I després arribarà el moment en què tots legítimament podrem parlar dels arguments i podrem defensar el Sí o el No. Però de moment la gran Espanya democràtica no ens permet votar i això ho hem de combatre, revertir-ho i explicar-ho al món.
 
Ni un pas enrere en la necessitat de votar. Ni un pas enrere en la necessitat que el país pugui decidir sobre el seu futur. Ni un pas enrere en la construcció d'estructures d'estat. Ni un pas enrere en la possibilitat de construir un futur de llibertat i prosperitat pels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
827
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR