e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Juliol de 2014

Els joves hi som!

En la darrera comissió de polítiques de joventut al Parlament analitzàvem els resultats d'una enquesta sobre la participació dels joves catalans. L'estudi desmunta de forma clara i evident aquella frase que diu que "els joves no participen i no s'impliquen". Rotundament fals, tant des de la perspectiva quantitativa com qualitativa.

És cert que hi ha molta diversitat en les pautes de comportament entre els joves, que el país és molt divers, i que per tant les possibilitats de participar poden variar. I que l'etapa jove és un moment vital que comporta molts canvis, de vegades sobtats. Però és evident que  generacionalment aquest era un llast que els joves d'avui tenim i que només nosaltres mateixos podíem desmentir. I així ho demostra aquesta enquesta. Hi volem ser.

Els joves hi som, ens interessem per la cosa pública, participem, opinem, construïm, som crítics i volem contribuir a dibuixar un futur millor pel país. De fet la nostra generació viu en una dicotomia constant: tenir la possibilitat d'assolir nivells formatius elevats, però a la vegada haver tastat la cara més crua de la crisi: l'atur. I aquí és on la nostra força com a generació ha d'emergir.

El proper 9 de novembre tenim l'oportunitat de pronunciar-nos sobre el futur polític del nostre país. Ho farem. Mai cap altre generació jove no ho havia pogut fer. Fem-ho pensant en gran, participem de la construcció d'aquest nou país i fem-ho amb la responsabilitat que ens pertoca.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1578
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR