e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Maig de 2013

Tots els temors s’han acomplert. El passat divendres el Consell de Ministres va aprovar l’avantprojecte de llei de reforma educativa, la ja coneguda LOMCE. Feia mesos que el Ministre Wert preparava i pregonava als quatre vents un document absolutament nociu pel sistema educatiu català. Des que se’n va començar a conèixer el contingut ja ens vam adonar que es tractava d’una llei molt agressiva des del punt de vista competencial, irrespectuosa amb la llengua catalana a les aules i absolutament ideològica i polititzada.

Catalunya té des de l’any 2009 una llei d’educació pròpia, una llei que va obtenir un ampli suport de la cambra catalana. La LEC ens ha permès, des de llavors, bastir institucionalment i legalment el sistema educatiu català, una escola catalana en llengua i continguts que emana directament de la realitat dels nostres centres educatius.

La LOMCE significa una agressió brutal a aquesta llei, i per tant a l’escola catalana, i ens ubica competencialment a l’any 1981. És una llei conservadora, recentralitzadora i amb una clara voluntat de difondre una determinada visió d’Espanya als alumnes catalans. Declaracions com les del ministre Wert on va dir textualment que “calia espanyolitzar els alumnes catalans” així ho demostren. Fins i tot ens trobem amb la rocambolesca situació que l’Estat li restarà a la  Generalitat el cost de l’escolarització dels alumnes que hagin demanat l’escolarització en castellà. Atac flagrant a la immersió lingüística, un model d’èxit avalat de forma clara a nivell internacional.

Davant d’aquestes agressions el país s’ha de plantar. Ens cal una ofensiva als carrers i a les aules per defensar allò que ens és propi: l’escola catalana en llengua i continguts. Ens cal seguir treballant per poder celebrar la consulta, seguir teixint estructures d’estat que ens portin cap a un futur de llibertat col·lectiva. I sobretot, cal donar una resposta contundent a aquesta llei, que no en pot ser d’altra que continuar aplicant la Llei d’Educació de Catalunya, al capdavall, l’embrió de la llei d’educació del futur estat català. Ni un pas enrere.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
750
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR