e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Gener de 2012

Uns pressupostos pel futur

Una de les prioritats del govern de CiU des del primer moment ha estat posar ordre a les finances de l’Administració. Per aconseguir-ho s’han fet ajustaments i s’han demanat sacrificis i contenció en molts àmbits, però no podia ser d’una altra manera per evitar que Catalunya fos intervinguda. No va ser fàcil l’any passat i tampoc no ho serà enguany.  Ens cal bastir uns fonaments sòlids per iniciar la recuperació econòmica.

Aquest és l’objectiu dels pressupostos de la Generalitat per al 2012, que es debatran en el ple del Parlament de la setmana vinent. El Govern continua amb la línia del 2011 per controlar el dèficit públic i per assolir el 3% que marca la UE. Si ho aconseguim, i no hi ha cap dubte que així serà, tindrem el trampolí que necessitem per aconseguir la reactivació econòmica. Per això cal ser moderadament optimistes i pensar que  el 2012 pot ser l’any que marqui el punt d’inflexió.

Per fer-ho realitat, sabem que necessitem a tothom. Per aquest motiu, els pressupostos d’enguany no exclouen ningú. No tenim un soci preferent, sinó que  tenim la mà estesa a totes les forces polítiques del Parlament que tenen com a objectiu prioritari resoldre d’una vegada el mal finançament que pateix Catalunya i l’abús fiscal a què estan sotmesos tots els catalans. Per això, mantenim que només amb el pacte fiscal aconseguirem un escenari just per a tots els habitants del país i que al mateix temps sigui  solidari amb la resta de l’Estat i per això, també convidem a totes les forces polítiques catalanes que se sumin per assolir aquest objectiu.

En els propers mesos veurem quina és la posició i la receptivitat del govern del Mariano Rajoy  Des de la nostra responsabilitat de govern no volem entrar en guerra amb ningú. Al contrari, com sempre hem fet, oferim col·laboració i lleialtat institucional. A canvi, exigim reciprocitat i que es deixi d’asfixiar fiscalment els catalans.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
943
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR