e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Juny de 2013

Una aposta davant Europa

El proper Consell Europeu es preveu transcendental pe redefinir el futur de la política econòmica europea. Des de Convergència i Unió ja hem dit al govern espanyol, i també al partit socialista, que estem disposats a col·laborar i a participar en la presentació del document que l’Estat ha de presentar davant Europa amb la perspectiva de canviar la política d’austeritat que fins ara s’ha practicat amb uns resultats gens positius per al conjunt de la societat.

La nostra disposició a participar en la definició de la posició de l’Estat davant la política econòmica europea. Si alguna cosa ha caracteritzat sempre CiU ha estat la seva voluntat de contribuir a la construcció europea. També ho farem ara però el que no acceptarem és que se’ns margini del procés d’elaboració de la posició de l’Estat. No estem disposats a ser comparses de ningú, ni acceptarem que se’ns demani una adhesió incondicional. Ans al contrari estem disposats a contribuir activament en la definició de les demandes de l’Estat. En aquest sentit cal veure si s’accepten les nostres aportacions a l’acord entre Rajoy i Rubalcaba.

No  podem seguir només pel camí de l’austeritat que ha ofegat  les economies més dèbils fins a l’extenuació i ha produït un efecte perniciós, tant pel que fa a  l’ocupació com en  l’empobriment general de les societats que s’han vist obligades a uns ajustos duríssims que no han comportat la millora econòmica prevista.

El govern del PP hauria de cercar complicitats amb els països que poden tenir interessos similars perquè el cas espanyol no és únic a Europa. A banda dels països intervinguts, tampoc van bé les coses en països com França o Itàlia, que també estan assistint a un progressiu deteriorament de les seves economes a causa de les estrictes polítiques d’austeritat impulsades des de Brussel·les.

Per tot plegat volem fer palesa la nostra voluntat de participar en l’elaboració de la posició de l’Estat davant el pròxim Consell Europeu. La suma de voluntats enforteix la posició d’un país i ara ens convé ser forts i estar units per tal que  Europa canviï de rumb.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
478
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR