e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Desembre de 2011

Un president sense el suport de Catalunya

Rajoy ha començat la legislatura ignorant Catalunya i menystenint les aspiracions dels catalans. Així és desprèn del seu discurs d’investidura que ha de ser el seu full de ruta per als propers quatre anys. Amb aquestes credencials, ningú no es pot sorprendre del fet que CiU hagi votat no.

No és per caprici. Qui vulgui saber què ha succeït, abans de desqualificar sense arguments el vot negatiu, ha de saber que CiU sempre ha contribuït amb lleialtat a la governabilitat i ha recolzat o s’ha abstingut a gairebé tots els debats d’investidura. Sempre hem prioritzat la responsabilitat i la governabilitat als rèdits electorals. I precisament per aquest mateix sentit de responsabilitat, ara ens hem vist obligats a votar no a la investidura de Rajoy, un candidat que  ha dit que no toca parlar del pacte fiscal. I això  és el mateix que dir que no toca resoldre la injustícia fiscal que patim els catalans des del començament de la democràcia.

Si el nou president vol sumar Catalunya i els catalans al seu projecte, ens hi trobarà quan vulgui. Només cal que reconegui la injustícia fiscal que patim,  que  escolti les nostres propostes i que junts hi posem remei. Si el seu objectiu és la recuperació econòmica, un objectiu que nosaltres compartim, no pot ignorar que Catalunya ha estat sempre la locomotora del conjunt de l’economia espanyola. Ofegar la  locomotora l’abús fiscal no ajudarà ni a Catalunya ni a la a la resta de l’Estat, però de moment Rajoy no ha volgut acceptar aquesta realitat.

Certament, el nou govern i nosaltres  podem tenir prou punts de trobada i de coincidència com per treballar plegats en l’àmbit econòmic. Però  el nostre acostament passa per l’acceptació de la nostra proposta de pacte fiscal. Aquest és el compromís que CiU amb tots els catalans i nosaltres acomplim els nostres compromisos. Aquest  no és punt negociable.

Rajoy te quatre anys per endavant. És evident que pot prescindir del suport de CiU per governar. Té prou majoria per fer-ho. Però s’equivocarà si continua ignorant la injustícia amb què l’Estat tracta els catalans. Nosaltres som on érem. El sentit del nostre vot no al debat d’investidura no és més que la resposta a un discurs  que va ignorar les aspiracions d’una àmplia majoria de catalans. La nostra predisposició a treballar per treure el país de la crisi segueix intacte. I el nostre compromís de defensar els interessos de tots els catalans, també. Rajoy no pot ignorar-ho si realment vol sumar Catalunya al seu projecte. Les urnes van deixar molt clar que Rajoy compta amb un suport molt majoritari a Espanya, però no pot oblidar que Catalunya va votar d’una manera ben diferenciada.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
903
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR