e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Gener de 2014

Avui el Parlament de Catalunya celebra un ple monogràfic de gran transcendència per al futur de Catalunya. S’hi s’aprovarà una resolució que serà enviada al Congrés del Diputats per demanar que siguin cedides a Catalunya les competències per fer la consulta a través de la qual tots els catalans i catalanes puguem decidir el futur que volem per al nostre país.

Sempre ha estat voluntat d’aquest govern, del seu president i de Convergència i Unió sumar com més forces millor per endegar aquest camí del dret a decidir que el poble de Catalunya va votar majoritàriament a les urnes. Per aquest motiu tornem a demanar al PSC que se sumi a aquesta proposta atès que compleix els requisits que ells van demanar: que la consulta sigui pactada i que sigui legal.

Precisament això és el que demanarem des del Parlament català: que puguem pactar-ho i que s’apliqui el que preveu la Constitució. Ens dol la situació que viu el PSC perquè pensem que és un partit clau a Catalunya, que ho ha estat en el passat i que ha de continuar essent un partit fort.

Una altra qüestió és que hi hagi voluntat política de dialogar. És evident que fins ara ni el PP ni el PSOE han volgut parlar ni discutir res i que ignoren una vegada més la voluntat molt majoritària del poble de Catalunya de poder decidir democràticament el seu futur i el seu destí. Tornem a deixar clar que el que votarem avui al Parlament català no és independència sí o independència no, sinó poder exercir el dret a decidir. Només pot tenir por a la democràcia qui té por dels resultats que es poden donar per exercir la democràcia. Per història i per trajectòria, no és el cas del PSC. Per això no entenem la seva posició actual. Voldríem, malgrat els seus problemes interns que reflexionessin i que s’afegeixin a les forces catalanes que hi votaran a favor.

De la mateixa manera, també voldríem que la CUP acabés votant afirmativament la resolució ja que és fruit d’un compromís que ells van signar. No entenem l’abstenció que han anunciat. Sabem que el camí no és ni ens el posaran fàcil. Per això reitero que volem sumar com més forces millor per fer valer els drets de tots els catalans. L’ocasió s’ho val i no és moment de debilitats ni de tàctiques partidistes. És moment de construir el país de futur que els catalans decidim i que Catalunya mereix. Per a aquest repte tothom és necessari. Com més siguem, més demostració d’unitat de Catalunya posarem damunt la taula.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
820
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR