e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Gener de 2012

Aquesta setmana ha tingut lloc la primera reunió de treball entre Convergència i Unió i el PSC per explorar la possibilitat d’arribar a acords en els grans temes de país. La primera impressió ha estat positiva perquè la diagnosi de la situació que vivim ha coincidit a reconèixer que el problema que patim és estructural i que va més enllà d’una crisi ocasional.

Això és només un primer pas, però ens permet ser optimistes perquè la única manera que tenim d’avançar és fer-ho així, pas a pas. La voluntat de CiU és sumar perquè Catalunya necessita l’esforç de tothom per superar aquesta crisi. Per això donem tanta importància a aquesta reunió amb el PSC ja que no debades els socialistes són la segona força del país.

Sabem que serà difícil aconseguir acords perquè les diferències en aquest moment són grans, però sabem també que la societat reclama el màxim d’unitat als polítics per fer front a una crisi econòmica sense precedents que té en l’atur el seu més dramàtic exponent.

Per aquest motiu, hem fixat quatre punts bàsics per treballar: el pacte fiscal, el pacte social, el paquet legislatiu i el món local. No volem perpetuar aquestes  negociacions i per això ens hem donat un marge de temps prudencial, però alhora limitat, per aconseguir els acords que desitgem.

El pas fet aquesta setmana no pretén obtenir resultats immediats, però la nostra voluntat, i així ho vull remarcar,  és persistir fins a obtenir fruits a mitjà i llarg termini. No pretenem assolir una col·laboració estable amb el PSC, però si volem deixar la porta oberta per arribar a acords puntuals en d’altres matèries com la llei Electoral, la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o el pacte fiscal. I en aquest darrer punt demanem el màxim esforç al PSC per apropar posicions perquè per tirar endavant un projecte tant necessari com aquest cal el major suport parlamentari possible. Si ho aconseguim, tots els catalans i catalanes en sortiran beneficiats. Amb aquesta perspectiva esperançadora  paga la pena haver fet aquest primer pas.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
983
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR