e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Mar de 2014

Un nou cop de destral a Catalunya

 Dia si dia també, el PP deixa clar que la seva concepció de l’Estat passa per la recentralització i per laminar competències a les comunitats autònomes, amb un marcat i persistent èmfasi per actuar contra Catalunya i el seu autogovern. Així ho evidencia el projecte de reforma fiscal que aquesta setmana ha presentat el govern de Mariano Rajoy. És una proposta que clava un cop de destral terrible a les comunitats autònomes ja que, si s’aprova, no tindran capacitat fiscal per legislar sobre el tributs propis.

És una reforma a la carta encarregada pel ministre Montoro i que exemplifica la voluntat recentralitzadora del PP, un exemple més a afegir a les lleis d’unitat de mercat, a la de reforma de l’administració local o a la  llei Wert, totes amb una clara i inequívoca voluntat de limitar el govern de Catalunya fins a l’ofegament.

Des de CiU ens oposem a la recomanació del grup d'experts perquè en un futur tots els impostos propis hagin de passar pel filtre del Consell de Política Fiscal i Financera perquè deixa les autonomies amb les mans lligades i en dificulta el finançament. Trobem  a faltar en canvi una definició precisa del volum de frau fiscal d’Espanya, que s’estima en més de 6.000 milions d’euros, així com els mecanismes que s’haurien de posar en marxa per evitar-ho.

D’una vegada per totes és necessari que el govern espanyol es prengui seriosament la lluita contra el frau fiscal com a mètode per millorar els ingressos en lloc d’apujar l’IVA a molts productes, com es proposa en aquest informe.

Aquest increment perjudicaria les classes mitjanes, les famílies i, en definitiva, tot el sector que compleix escrupolosament les seves obligacions fiscals. D’aquesta manera es veurien doblement perseguides per Hisenda mentre altres sectors continuen tributant menys del que els pertoca.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1129
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR