e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Maig de 2012

Aquest cap de setmana Unió Democràtica de Catalunya celebra el seu Congrés Nacional que debatrà la posició del partit enfront els greus problemes que avui sacsegen la societat. La ponència, amb el lema “Catalunya: Centralitat Humanisme i Justícia Social”, vol donar-hi resposta i pretén aportar solucions a la crisi. I ho vol fer des de dues vessants per a nosaltres indissolubles: el progrés nacional i la justícia social.

Pel que fa al primer aspecte, a Unió Democràtica sempre hem defensat la via de la confederació de Catalunya amb la resta d’Espanya. El nostre compromís és aconseguir la plena sobirania en allò que ens diferencia de la resta (llengua, cultura i dret) i tenir plenes competències en l’àmbit de la fiscalitat, recaptant tots els impostos que es generen a Catalunya per mitjà d’una Agència Tributaria catalana i establint una quota de solidaritat que en cap cas pot suposar un límit a la nostra competitivitat. És a dir, la nació que nosaltres volem és una Catalunya confederal en termes identitaris i federal en termes econòmics.

Des d’Unió creiem que és artificial i reduccionista la divisió que es pretén fer de la societat catalana entre independentistes i no independentistes sense matisos. Sabem que n’hi ha i que una ampli sector de la societat vol propostes que sumin, i no que restin, per avançar en la construcció nacional de Catalunya. Aquesta és la nostra voluntat. En l’àmbit econòmic, defensem la economia social que aspira a superar el dilema entre lliure mercat i intervenció.

La segona vessant del nostre projecte és la justícia social i emana de l’humanisme, del respecte per la persona i per la seva realització a la societat. Creiem en la llibertat de les persones en tots els àmbits, també en el del lliure mercat, però volem mecanismes reguladors perquè les administracions puguin garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats per a totes les persones. El nostre model de societat és el que pren com a referència la persona i li facilita el seu desenvolupament i la seva identificació amb un país i amb una societat que vetlla pels seus drets alhora que exigeix els seus deures.

En el marc de la voluntat de progrés per a Catalunya, entenem que només amb mesures d’austeritat no sortirem de la crisi. Per això proposem un paper més actiu d’Europa en la presa de decisions i un gran pacte a la UE que, sense oblidar l’austeritat, posi en marxa mesures de creixement econòmic que permetin la creació d’ocupació.  

Aquests cap de setmana debatrem aquestes i altres propostes que fixaran el full de ruta d’Unió per als propers quatre anys. Són propostes que volen donar resposta a la realitat actual sense oblidar els principis fundacionals que fa 81 anys van fixar el codi genètic d’Unió, que no és altre que el del avenç nacional de Catalunya des del progrés individual de cadascun dels catalans.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1467
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR