e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Febrer de 2012

Molt s’està parlant de l’acord entre CiU i el PP per aprovar els pressupostos i la llei d’acompanyament per al 2012. Totes les opinions són respectables, però la realitat és que Catalunya necessita tenir aprovats els seus pressupostos com abans millor i que l’actual composició del Parlament fa imprescindible l’acord entre grups per aconseguir-ho. Nosaltres no fem estètica, sinó política

Des de CiU hem estès la mà a totes les formacions polítiques, però a l’hora de la veritat només el PP ha demostrat sentit de la responsabilitat i capacitat de compromís suficients com per donar suport al projecte pressupostari. I ara que hem assolit aquest acord, cal recordar que el PP no ha estat el nostre únic interlocutor. També hem negociat amb el PSC i amb ERC, però amb aquests grups no ha estat possible arribar a cap entesa.

L’acord és una notícia positiva perquè suposa aprovar els pressupostos que Catalunya necessita. És un pas important per al país que permetrà portar endavant uns pressupostos difícils en uns temps molt complicats. No són els que voldríem, però són els que toquen si tenim en compte la situació de les finances de la Generalitat i els que permetran que Catalunya pugui enguany protegir l’estructura central de l’estat del benestar i, alhora, acomplir els objectius de dèficit que fixa la Unió Europea.

Tot plegat contrasta amb l’actitud d’algunes forces polítiques que no només no ajuden, sinó que, a més, es dediquen a obstaculitzar la feina del Govern i a posar-se darrere la pancarta a les manifestacions. En aquest sentit, vull manifestar la meva perplexitat i la meva indignació davant l’actitud d’ICV, Solidaritat i Ciutadans que han decidit obstaculitzar l’aprovació de la llei d’acompanyament i l’han portat al Consell de Garanties Estatutàries. És la primera vegada en tot el període democràtic que forces polítiques del Parlament fan un gest tan irresponsable. És irresponsable i molt car ja que tindrà un cost de 50 milions d’euros per als catalans, un cost que ara no ens podem permetre i que defineix perfectament el sentit de país i de responsabilitat dels impulsors d’aquesta iniciativa.

Així mentre uns posen pals a les rodes, des de CiU treballem per treure el país de la crisi econòmica. Per aconseguir-ho, continuem oberts a arribar a acords amb totes les forces politiques perquè segueix intacte la nostra voluntat de sumar  els esforços de tothom per dur el país endavant. Mentrestant, no s’ha de perdre de vista que l’acord té efectes sobre la tramitació parlamentària, però que ningú no vulgui veure més enllà perquè en cap cas significa que CiU hagi assolit un pacte estable per a la resta de la legislatura amb el PP.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
861
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR