e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Maig de 2011

Amb un excel·lents resultats electorals a Espanya en les eleccions municipals i  autonòmiques, el PP haurà de demostrar que, a més, de saber anar contra el PSOE i l’Espanya plurinacional, disposa d’altres arguments que vagin més enllà de l’acarnissament contra l’adversari i de la tàctica fàcil de contra el nacionalisme és treuen més vots. A deu mesos de les eleccions generals, la situació econòmica, les estretors de moltes famílies i les poques opcions de futur dels joves no suporten més demagògia ni més desqualificacions, sinó que exigeixen actuar amb responsabilitat per dur endavant les reformes estructurals necessàries per redreçar el mercat laboral i la negociació col·lectiva, per ajudar els emprenedors, per generar opcions de crèdit, per sanejar el mercat financer i per recuperar la confiança dels mercats. Es tracta d’una responsabilitat  imprescindible per garantir un futur per a tothom, governi qui governi.

Fins i tot des de la premsa estrangera, en concret des del Financial Times, -un diari gens sospitós de ser pro Zapatero-, es recrimina el PP perquè no contribueix a treure el país de la crisi i per estar exclusivament  concentrat en demanar eleccions anticipades. Molt em temo que tenim per davant uns propers 10 mesos que només aportaran més incertesa i més risc d’acabar d’ensorrar l’economia de l’Estat. El PP hauria de demostrar que té, a més de les legítimes ambicions per governar, un esperit sensible a les dificultats que pateixen milions de famílies, i que està disposat a donar suport a les iniciatives necessàries per afavorir la creació d’ocupació.

Des de CiU defensem aquestes mesures des de l’inici de la legislatura quan Zapatero s’entossudia a negar el que per tothom era evident: la crisi. També el PP ha defensat mesures semblants no fa tants mesos, però ara ha decidit recuperar la campanya de desgast per enderrocar el govern. Torna a fer del soroll i de l’enrenou l’únic missatge. No és a crits com es governa, ni tampoc com s’exerceix una oposició creïble, responsable i que generi confiança.

És preocupant, perquè els rotunds resultats que el PP ha aconseguit en aquestes eleccions fan pensar que pot obtenir majoria absoluta a les generals. Si la historia ha de servir d’alguna cosa faríem bé des de Catalunya de no oblidar  el  passat recent, des del Pujol enano habla en castellano, fins al recurs contra el nostre Estatut.

Toca treballar amb responsabilitat per dur endavant les reformes imprescindibles que Zapatero ha d’abordar perquè no te més remei i perquè així li ho exigeix Europa. Els crits, l’acarnissament i el soroll  no són la millor manera de contribuir a la recuperació econòmica. Ara  toca parlar, negociar i arribar a acords que generin confiança i riquesa, ja que  per damunt dels legítims interessos partidistes hi ha el bé comú. Des de CIU ho continuarem fent.Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
917
1
Comentaris afegits 
Ramon Vega (Sant Joan Despí) 26-05-2011 - 18:51
A aquestes alçades del partit, no podem demanar al P.P. Que sigui responsable. Em de ser realistes i per un costat demanar que acabi la agonia del PSOE a Espanya, per l'altre que CIU sigui clau per un suposat govern popular i un tercer front, que el tripartit desaparegui definitiva i realment, ja que a la practica encara existeixen sota la bandera de la lluita contra les retallades indiscriminades. Seny.
TORNAR