e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Gener de 2012

Sumar forces per responsabilitat

Una de les grans virtuts de la democràcia és que hi cap tothom amb l’únic límit d’acceptar la llibertat dels altres. Partint d’aquesta premissa, totes les opcions,  opinions i objectius polítics hi tenen cabuda. Però malgrat les diferències entre partits polítics, hi ha moments especialment difícils que obliguen a fer sacrificis i concessions per sortir endavant. La crisi econòmica sense precedents que patim converteix l’actualitat en un d’aquests moments en què per anar més enllà cal no només prioritzar els interessos partidistes, altrament del tot legítims, sinó  mirar pel conjunt del país. Per això, cal un màxim de generositat per tirar endavant les mesures que permetin aixecar l’economia. I els pressupostos són una d’aquestes mesures que han de tenir una influència capdal.

Des del govern hem donat exemples sobrers que per damunt dels interessos personals o els de la federació de CiU hi ha els interessos del conjunt del país. Per això ara demanem aquesta mateixa actitud de responsabilitat a la resta de forces polítiques catalanes, i molt especialment al PSC, per tal de portar endavant els pressupostos que necessita Catalunya. El govern ha presentat una proposta de pressupostos i de llei  d’acompanyament absolutament condicionada per la situació econòmica, que conté  els ajustos necessaris per reduir el dèficit. Uns pressupostos que seran austers, que exigiran sacrificis per part de tothom i que tenen molt poc de populistes i molt de realistes. Són uns pressupostos que Catalunya necessita per redreçar la situació.  

Amb aquesta finalitat, el govern aposta per una política de mà estesa a totes les forces, però molt especialment al PSC atesa la seva condició de segona força política És el moment de la responsabilitat i de sumar voluntats. Si ho aconseguim, tornarem a donar a tots els catalans arguments perquè segueixin confiant i  creient en les institucions del país i en els seus dirigents. Des del govern de CiU escoltarem tothom, però seria desitjable que l’oposició també escoltés el govern i actués amb realisme, rigor, responsabilitat davant la crisi econòmica. La societat els ho agrairà.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
855
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR