e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Febrer de 2012

Spanair

La desaparició de la companyia Spanair i la cancel·lació dels concurs per a la gestió individualitzada de l’aeroport del Prat no han estat bones notícies per al futur de la connectivitat aèria de Catalunya. Essent dues notícies d’àmbit ben diferent, posen de manifest les dificultats de la societat catalana per fer del seu aeroport de referència una instal·lació competitiva a Europa.

La voluntat dels governs espanyols, independentment del seu color, sempre ha estat prioritzar l’aeroport de Madrid-Barajas i deixar només les engrunes a la resta. S’ha fet palès en les inversions multimilionàries per millorar les infraestructures de Barajas i també a l’hora de subvencionar i facilitar les coses a la seva companyia aèria de referència, Iberia, cosa que no només ha succeït a l’aeroport de Madrid. Per exemple l’hangar que Iberia té al Prat s’ha pagat amb diners públics del Consorci de la Zona Franca. Ningú s’ha esquinçat les vestidures amb els ajuts públics abocats a Iberia mentre que tot han estat  crítiques als ajuts de la Generalitat a Spanair, quan des del primer ja es va dir que tenien un termini i que en cap cas serien ajuts il·limitats, ni en quantitat ni en el temps. La voluntat del govern català va ser ajudar la companyia fins que trobés un soci per portar endavant el projecte. Malauradament, no ha estat possible, en part perquè la crisi ha fet estralls arreu i Spanair no se’n ha pogut sortir.

Que aquesta operació hagi fet fallida no vol dir que des del govern català es llenci la tovallola ni que es conformi a veure com El Prat no remunta el vol. Una batalla perduda no vol dir una guerra perduda. Per això, des de CiU persistirem en la voluntat de convertir El Prat en un aeroport de primera línea que esdevingui un eix vertebrador i motor de la nostra economia. És una qüestió d’identitat, però sobretot de competitivitat. Catalunya necessita un aeroport a l’alçada de la seva capacitat de lideratge econòmic.  

Però en aquests moments  de greus dificultats no tenia sentit continuar abocant diners a un projecte que no presentava una viabilitat immediata. La responsabilitat ens ha fet tancar l’aixeta. Les necessitats del país i de la societat catalana són moltes i, en aquests moments de penúries i de situacions dramàtiques per a desenes de milers de famílies, el govern ha optat per  prioritzar les polítiques socials.

Estem convençuts que arribaran altres oportunitats i que després d’aquesta experiència  tots haurem après i es podran engegar  futures accions amb més garanties d’èxit. Per aconseguir-ho, hi hauran de contribuir totes les administracions  i la societat civil,  que en definitiva ha de liderar les properes accions per situar l’aeroport en la primera divisió de l’espai aeronàutic internacional. Mentrestant ens toca reduir l’impacte i  ajudar els treballadors i els clients que  ja s’han vist afectats per la desaparició d’Spanair.


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
833
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR