e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juny de 2013

Segueixen les deslleialtats del PP envers Catalunya

Una vegada més el PP ha demostrat que té diferents mesures a l’hora de definir els drets i els deures de les diferents administracions. Després d’haver dut a terme l’increment d’impostos més alt en la història de la democràcia, en el moment de repartir aquest augment de la recaptació s’ho quedat tot per al govern central i torna a palesar la seva voluntat d’asfixiar les comunitats autònomes i la resta d’administracions que, per si algú no ho sabia, també són Estat.

Aquesta és l’única lectura possible de la decisió del govern de Mariano Rajoy de rebutjar la proposició de llei de CiU que aspirava a què les comunitats autònomes participessin de l'increment de recaptació obtinguda pel govern central a partir de la pujada de l'IVA, de l’IRPF i dels impostos especials, així com en els generats per nous impostos aplicats a loteries i apostes.

Però el PP es desentén de la gent del carrer, que veu com els serveis bàsics (educació, sanitat i prestacions socials) que gestionen les comunitats autònomes han de seguir patint polítiques d’ajustos davant la sordesa del govern de Mariano Rajoy.

Cal que els catalans sàpiguen que, del gran increment d’impostos del govern de l'Estat, la Generalitat no n’ha rebut ni un euro perquè tot s’ho ha quedat el govern central.  Dels més de de 40.000 milions que s’han ingressat -dels quals, els ciutadans de Catalunya n’aporten entre 7.500 milions i 8.000 milions-, aquí no hem vist ni un euro. Ho podran disfressar com vulguin, però d’això se’n diu deslleialtat institucional, i en el moments d’asfíxia financera a tots nivells és, a més de gravíssim,d’una irresponsabilitat temerària.

Això sí, amb els diners de més recaptats, el govern central podrà abonar les pagues dobles del funcionariat de l’Estat, mentre obliga a més retallades als funcionaris de la Generalitat. És una immoralitat més a afegir en la llarguíssima llista de greuges que el PP fa contra Catalunya i contra tots els catalans.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
521
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR