e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Abril de 2013

La crisi econòmica continua i les previsions a curt termini no conviden precisament a l’optimisme. Per aquest motiu és urgent emprendre les mesures necessàries per ajudar als més desafavorits i als que més pateixen i alhora flexibilitzar l’acompliment del dèficit de les comunitats autònomes, que són les que han de dur a la pràctica les polítiques socials.

A CiU estem convençuts que l’economia espanyola no admet més austeritat. Cal ser conscients que només serem capaços de reduir el dèficit quan l'economia torni a créixer i es generin llocs de treball. O plantegem un gir radical de les polítiques econòmiques i socials o difícilment sortirem d’aquesta situació. Per això és necessari injectar liquiditat a l’economia productiva i implementar un pla de xoc a favor de l’ocupació. Per aconseguir-ho el govern espanyol s’hauria de plantejar seriosament que les autonomies tornin a ser el motor econòmic de l’economia espanyola en lloc de tractar d’escanyar-les financerament.

Però també s’ha de d’ajudar les famílies en situació de pobresa i exclusió social. Una mesura que convindria plantejar-se seria la creació d’un banc dolent –per dir-ho d’algun manera ja que seria de fet un banc salvador- per a aquestes famílies. En aquest sentit, celebrem que ahir el president del govern espanyol acceptés estudiar la proposta que li va fer el portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Català, Josep Sánchez Llibre.

No hi ha més secret per sortir de la crisi que fer una aposta decidida per la creació de nous llocs de treball, és a dir, un pla de xoc creïble per la reactivació econòmica i al mateix temps ajudar els qui més malament ho passen. I per crear riquesa és imprescindible injectar liquiditat al sistema i donar crèdit a les pimes. Sense crèdit estem abocats a generar més atur. Ningú entén que s'hagi rescatat el sistema financer amb fons de la UE (més de 40.000 milions d'euros) i que no s’hagi estat capaç de revertir una part d’aquests recursos cap a les petites i mitjanes empreses i les famílies. I ja fem tard. Urgeix actuar amb immediatesa, i millor avui que demà. No podem seguir fent volar coloms i perdre’ns en grans discursos voluntaristes mentre l’economia s’ensorra, l’atur es dispara i cada vegada hi ha més famílies que es troben en situació desesperada.
Governar és incompatible amb perdre el temps en grans discursos voluntaristes que no duen enlloc. De temps, el govern del PP ja n’ha perdut massa. Ja és hora que comenci a actuar amb un mínim d’eficàcia.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
568
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR