e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juliol de 2013

De totes les conseqüències negatives que ha ocasionat la crisi econòmica, l’atur és la xacra que més preocupa la societat. I el que més amoïna i neguiteja són les elevadíssimes taxes de desocupació juvenil, que supera el 50% en aquest segment de la població. És una realitat que no agrada ningú i que cal afrontar amb totes les mesures que tinguem al nostre abast.

Per aquesta raó, ahir el Parlament de Catalunya va dedicar un ple monogràfic a la situació de la joventut i, per tant, es va abordar l’atur juvenil. No és hora de retrets ni de buscar culpables perquè aquest és un fracàs de tots. Ara cal aportar solucions amb el convenciment que ens en sortirem perquè tenim la joventut millor formada de la història, que no tem el fracàs i que creu en les seves capacitats.

Una de les mesures que hem proposat des de CiU i a iniciativa d’Unió de Joves és l’oficina de retorn. Davant la necessitat de la població jove de buscar feina a altres països, creiem imprescindible recuperar aquest talent quan sigui possible com més aviat millor. També reconeixem que no hem assolit el nivell d’anglès que seria desitjable. Per aquest motiu proposem que seria positiu estudiar avantatges fiscals per als joves que realitzin cursos d’anglès fora dels estudis obligatoris. D’aquesta manera, els joves entre 18 i 25 anys podrien tenir una desgravació fiscal de l’IRPF (ells o els seus pares) i es potencia l’aprenentatge de l’anglès fora de les assignatures obligatòries. Els joves també proposen que les sèries i pel·lícules s’emetin en versió original en anglès i subtitulades en català.

Alhora creiem que és imprescindible fer una aposta decidida per l’emprenedoria i per agilitzar els tràmits que facilitin la creació d’empreses; i fomentin l’esperit emprenedor des dels estudis obligatoris. Aquestes són algunes de les propostes que des de CiU hem posat sobre la taula per tal de començar a revertir la situació que avui pateix la nostra joventut.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
620
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR