e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 d'Octubre de 2013

Pressupostos, una bufetada contra tots els catalans

El PP ja ha presentat els pressupostos generals de l’Estat del proper exercici i, es mirin com es mirin, suposen un càstig per a Catalunya.

El govern de l’Estat  redueix la inversió i torna a incomplir els compromisos contrets amb Catalunya. 

De nou l'Estat no compleix amb la disposició addicional tercera de l'Estatut i concedeix a Catalunya menys de la meitat del que li correspondria en aplicació de la norma. Amb els números a la mà, els pressupostos del Sr Rajoy són mesquins per a tots els catalans.
Catalunya rebrà aquest any 944,42 milions d'euros, el 9,6% del total d'inversió real per comunitats autònomes, fet que suposa un descens del 25% respecte a 2013, i veurà reduït també en un 21% els fons de suficiència.

Amb aquestes xifres, les grans víctimes d'aquestes reduccions seran els ciutadans perquè repercutiran en despeses socials, sanitàries i d'educació. Un any més els pressupostos mostren la claríssima voluntat recentralitzadora del PP perquè els seus números castiguen les comunitats autonomes i especialment Catalunya, i no plantegen cap estímul al creixement econòmic ni a l'ocupació. Aquest fet encara queda més evidència quan es constata que els pressupostos plantegen que les autonomies redueixin el seu dèficit a un ritme nou vegades superior al de l'administració central, quan és la que es queda amb els beneficis dels últims increments d'impostos com l'IVA o l'IRPF.

Aquests pressupostos del PP no responen a plantejaments racionals de sortida de la crisi, sinó al contrari ja que castigaran els que més poden ajudar a revertir la situació econòmica. El govern Rajoy torna a obviar que Catalunya és un  motor econòmic. Tot plegat és una nova bufetada a Catalunya o el que és el mateix, una bufetada a tots els catalans.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
504
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR