e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març de 2013

La crisi econòmica tan profunda, a banda de la recessió econòmica i del continu augment de l’atur, té moltes altres cares indesitjables com són els  desnonaments i l’estafa de les accions preferents, qüestions que  afecten el dret a tenir una casa pròpia i a la capacitat de gestionar els estalvis.

Des de CiU volem contribuir a donar alternatives als afectats i per aquest motiu ja hem demanat al ministre d’Economia que articuli urgentment una normativa que permeti als jutges suspendre tots els processos de desnonament en curs fins que acabi la tramitació del projecte de llei per reforçar la protecció de deutors hipotecaris i de la ILP de llei de la dació en pagament i lloguer social. Aquesta normativa que demanem s’ha de fer sense pèrdua de temps per evitar buits legals,  pronunciaments judicials contradictoris i noves tragèdies.

Pel que fa a les accions preferents, el govern de l’Estat ha de garantir que els afectats puguin recuperar els seus estalvis a través de l’arbitratge a través de mecanismes simples i universals. No pot ser que el sacrifici i virtut de l’estalvi siguin penalitzats, i no pot ser, sobretot, que qui acabi pagant siguin els qui han confiat en comptes dels que han enganyat. Cal primer que tots els afectats presentin la seva reclamació i que el govern busqui mecanismes per compensar tots els inversors que es demostri que van ser enganyats. .

En ambdós casos no té sentit que el que pagui sigui la víctima d’una mala praxi d’uns irresponsables o d’una mala legislació que penalitza el deutor sense deixar-li la possibilitat de gestionar la seva mala situació financera puntual. Si acceptem el concurs de creditors de les empreses per renegociar el seu deute, també hauríem de tenir cura de les persones quan són aquestes les que es troben en dificultats. Potser sí que els diners no tenen ànima, però les lleis i els responsables de fer-les n’han de tenir.

Marta Llorens, portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament

PS. Us desitjo a tots una bona Setmana Santa i una feliç Pasqua

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
633
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR