e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Desembre de 2012

Tot just passades les eleccions, el govern del PP ha tornat a la càrrega contra Catalunya. Mentre continua amb la política d’asfíxia econòmica a les administracions catalanes, ha decidit tornar a atacar el català envaint competències i menyspreant la llengua amb una clara voluntat d’acabar amb la immersió lingüística a les escoles.


L’actitud del PP, no per coneguda i reiterada, deixa de ser irresponsable. Voler acabar amb un model educatiu d’èxit que ha estat elogiat per la Unió Europea com exemple d’instrument que promou la cohesió social, que ha tingut l’aval de la Unesco, i fins i tot del TC, que ha estat capaç d’integrar tothom i que ha evitat que la llengua esdevingui una barrera, no només és un exercici d’irresponsabilitat, sinó un acte fet amb nocturnitat i traïdoria.


El govern del PP segueix entestat a fer de la llengua una arma de confrontació en lloc d’un instrument de cohesió. El PP vol crear problemes on no n’hi ha i això no només es mesquí, és perillós perquè posa en perill la cohesió social que tant ha costat de bastir.   


El que no suporta és que Catalunya tingui una identitat clarament diferenciada en la cultura, en el dret, en la història i en la llengua. D’aquí la voluntat d’espanyolitzar els nens catalans que queda clara amb la nova llei del ministre Wertt. El govern Rajoy tracta Catalunya com si fos un territori per colonitzar en lloc d’una nacionalitat reconeguda per la Constitució, i no dubta a envair competències i a humiliar institucions i senyes d’identitat per tal imposar el seu projecte d’una Espanya uniforme.


Unió Democràtica,  Convergència i Unió i la immensa majoria de les forces polítiques i de la societat catalana no permetrem que aquesta nova agressió vagi endavant. El govern del PP ha anat traspassant sistemàticament totes les línies vermelles emparant-se amb la seva majoria absoluta. Aquesta vegada no se’n sortirà.  

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
815
1
Comentaris afegits 
josep (Igualada) 09-12-2012 - 03:37
Tenia-ho molt ben acostumat el PP, us heu estat venent durant molts anys i jugant a la "puta i la ramoneta" amb el PP i amb Catalunya. Ara el PP se sent traït i la reacció evidentment es doblement virulenta.. Solució parcial però recomanable: Fora Duran.
TORNAR