e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Maig de 2013

Quan CiU reclama per a Catalunya un terç de l’objectiu del dèficit que Brussel·les autoritzi a Espanya, no estem fent altra cosa que exigir el que és just. El que demanem és que es retorni més per aquest concepte a qui més aporta i així ho va fer ahir el portaveu d’economia del Grup Parlamentari Català al Congrés, Josep Sánchez Llibre.

Això és el que reivindiquem i que tant costa tant d’entendre a alguns dirigents autonòmics del PP. És fàcil: si un terç de la despesa social (educació sanitat, serveis social...) la fan les autonomies, reclamem que aquest mateix percentatge els sigui repercutit i que sigui repartit de forma asimètrica amb l’ampliació de l’objectiu de dèficit per a Catalunya al 2,08%. I no, barons del PP, això no és ser insolidari. Com es pot dir que Catalunya és insolidària quan reivindica aquesta flexibilització del dèficit? El 2010 Catalunya va suportar un dèficit fiscal superior als 16.500 milions d'euros, és a dir, un 8,5% del PIB català, similar al d'altres exercicis. Amb crisi o sense, el desequilibri de la balança fiscal que pateix Catalunya fiscal és un abús insuportable.

Per tot plegat el president Mariano Rajoy hauria de fer una mica de pedagogia als seus dirigents autonòmics. Per això també li hem traslladat al ministre Montoro que el panorama final seria més optimista i realista amb aquest dèficit asimètric i que faria possible queCatalunya tornés a ser la locomotora de l’economia. Si ho fan així, només tindran una locomotora en via morta que no pot anar enlloc.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
582
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR