e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Maig de 2013

Des de fa temps tots els analistes d’aquí i de fora han constatat que un dels problemes més greus de la nostra economia és la manca de liquiditat. Sembla que tothom és capaç de detectar quin és el problema, però a l’hora de la veritat gairebé ningú no hi posa remei. I dic gairebé perquè ahir a la sessió de control del Congrés, el portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Català, Josep Sánchez Llibre, va demanar al president del govern espanyol que posi en marxa un pla per valor de deu mil milions d’euros amb la finalitat de concedir microcrèdits als autònoms i a les pimes a través de la banca pública nacionalitzada i amb la mediació de l’ICO.

Aquesta és una proposta imaginativa i revolucionària que permetria als autònoms i a les pimes mantenir els seus negocis amb normalitat sense estar pendents en tot moment de com arribar a fi de mes. Cal sortir al carrer i escoltar els representants dels autònoms, de les microempreses i de les pimes  per entendre que una de les seves principals preocupacions ara per ara és que el crèdit no flueix i que no tenen liquiditat immediata. Si no hi posem remei amb urgència, correm el risc d’una fractura social per la paràlisi econòmica. I des de CiU som molt conscients que sense crèdit no hi ha inversió i que sense inversió no hi ha creixement, i molt menys creació de nous llocs de treball. Per aquest motiu, si volem vèncer la crisi és ineludible aconseguir que el crèdit torni a fluir.

Per una vegada podem ser moderadament optimistes ja que el president del govern no s’ha tancat en banda i s’ha compromès a estudiar la mesura. A més, no es pot oblidar que el govern de l’Estat  disposa dels diners i del que es tractaria seria de destinar a la liquiditat una part dels quaranta mil euros de la UE del rescat de la UE a la banca. De moment és un només un gest i caldrà veure si es concreta, però és un bon començament.  

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
606
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR