e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Juliol de 2012

Finalment, amb més de mig any de retard Rajoy ha decidit dur a terme mesures doloroses però necessàries: apujar l’IVA i reduir l’Administració en dimensió i sous. En política, no s’ha de fer catastrofisme quan les coses van mal dades, com han fet PP i PSOE des de l’oposició, ni es pot negar l’evidència amb eufemismes i ignorar la realitat, com han fet PP i PSOE quan han governat.

Avui les coses estan pitjor que un any enrere i és culpa de la inoperància i  manca de coratge dels governs espanyols a l’hora de dur endavant les mesures necessàries per ajustar la despesa i per reduir el dèficit. Òbviament, no és una bona notícia la pujada de l’impost universal per excel·lència com es l’IVA, però no hi havia volta de fulla. Una altra cosa és aplicar-lo en plena temporada estiuenca a un sector, el turístic, que és dels pocs que funcionen a ple rendiment en la nostra malmesa economia. Potser fora bo que el govern estudiés la possibilitat de fer aquest increment en només un punt (i no dos com planteja ara) i en el pròxim exercici per no perjudicar el sector aquesta temporada.

També seria desitjable en moments d’incertesa i dificultats com l’actual que el govern del PP busqués un ampli consens per portar endavant totes les mesures necessàries per sortir del pou en el que estem ficats des de ja fa massa temps. És cert que te la majoria absoluta al Congrés, però buscar complicitats i ajudes de tothom seria una mostra de responsabilitat davant tot el país.

Altra cosa és que les mesures anunciades per Rajoy envaeixin competències de Catalunya, i més tenint en compte que ja fa bastant més d’un any que nosaltres estem fent els deures i no acceptarem que se’ns imposin condicions en els àmbits de la nostra competència. Als catalans no ens agafen de nou molts dels anuncis de Rajoy perquè ja s’estan aplicant responsablement des que CiU va arribar al govern de la Generalitat.

És evident que ningú no pot estar content amb les dures mesures anunciades pel govern espanyol.  Però  també  cal que siguem conscients que s’està posant fil a l’agulla per acomplir amb les nostres obligacions i per crear les condicions que permetin com més aviat millor a començar a generar riquesa i ocupació per sortir de la crisi.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1558
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR