e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juliol de 2013

A banda de la crisi econòmica, una de les qüestions que més preocupen a la societat és el funcionament de les seves institucions polítiques. A Unió Democràtica ens amoïna, i molt, aquesta percepció de creixent allunyament entre la política i la ciutadania. Per aquest motiu, en la nostra tradicional escola d’estiu, aquest serà el tema que abordarem en profunditat: la qualitat democràtica, el sistema electoral i la participació ciutadana.

És evident que se’ns està demanant als polítics que renovem i que obrim el sistema polític per tal que les persones s’hi puguin sentir més identificades. Així ho entenem a Unió i així ho estem fent: ara en la nostra escola d’estiu, i l’any que ve amb la renovació dels nostres estatuts perquè el partit s’adeqüi a la realitat actual que, òbviament, ha evolucionat.

El tòpic de què la democràcia és els menys dolent de tots els sistemes polítics, també és vàlid per a aquests moments d’incertesa i de decepció a causa alguns comportaments o per manca de respostes. És cert que no s’han fet prou bé les coses, però també ho és que la democràcia només es millora amb més democràcia i que cap altre sistema polític pot garantir la seva regeneració i els canvis necessaris per a millorar-lo.

A Unió Democràtica de Catalunya creiem profundament en la democràcia com a sistema de govern que fa més lliures els pobles. No debades, la medalla Carrasco i Formiguera que cada any atorga Unió, aquest vespre es lliurarà a Iúlia Timoixenko, l’exprimera ministra ucraïnesa que ha treballat per la instauració democràtica al seu país i que en l’actualitat és empresonada per qui no accepta les normes democràtiques.

Som partidaris de canviar allò que calgui per retornar la il·lusió i, sobretot, la confiança per prendre decisions transcendents a tots els ciutadans. Volem donar nous punts de vista i possibles solucions al que avui preocupa a la nostra societat i, sobretot, que els ciutadans puguin participar més directament i intensa en el funcionament de les institucions.

Des d’Unió sabem que un partit que visqui d’esquena a la societat no té sentit, ni futur. No aplicarem la màxima de lampedusiana de què ‘cal canviar-ho tot perquè tot segueixi igual’.  Ans el contrari. Estem convençuts de què cal canviar allò que no  funcionat o que ha quedat desfasat per tal de seguir avançant en el camí de la democràcia i de la llibertat.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
588
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR