e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Gener de 2013

Amb una àmplia majoria, el Parlament català va aprovar el passat 23 de gener la declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya. D’aquesta manera, Convergència i Unió acomplia un dels seu compromisos davant la societat catalana. Va ser el primer que vam dir que faríem i ha estat el primer que hem fet. Certament, hauríem desitjat una majoria més amplia. Hem trobat a faltar els socialistes malgrat els esforços fets durant les negociacions per facilitar-los que poguessin assumir un compromís que també duien en el seu programa electoral. Malauradament no ha estat possible i ara toca continuar avançant en aquest procés que ens permeti als catalans i a les catalanes decidir el futur polític per al nostre país.


Cal seguir buscant punts de trobada entre totes les forces polítiques per seguir avançant en els  passos necessaris per acomplir i fer efectiu el dret a decidir, i cal que ho fem amb la legalitat necessària perquè el procés sigui democràticament i legalment impecable.


Abans d’elaborar i d’aprovar una llei catalana que permeti la consulta, hem d’esgotar els instruments  que ens permet la legislació espanyola actual. I si ho plantejo així, no és perquè esperi resultats positius immediats, sinó senzillament perquè cal tenir la màxima cura en la legalitat, transparència i pulcritud democràtica de tot el procés i carregar nos de la raó que dóna fer totes les passes sense apriorismes.


Em puc imaginar la sorpresa que seria per a tot Europa la negativa del govern espanyol a trobar la fórmula perquè Catalunya faci una consulta que demanda el 80% del seu Parlament. No s’entendria que el que es permet i aplaudeix a Escòcia o el que ja s ha fet al Canadà es negui a Espanya amb gran virulència i amb estridents cops de porta. En aquest camí i en aquest proper pas podríem, a més, tornar a intentar l’oportunitat de retrobar el PSC. Al meu parer, perquè els catalans puguin decidir el seu futur continua essent necessària una amplia majoria.


Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
672
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR