e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 d'Abril de 2013

Finalment, el Partit Popular no ha permès que s’admeti a tràmit la proposició de llei de CiU que tenia per objectiu regular la figura de l'emprenedor a través de l’aplicació d'un conjunt de mesures pensades per facilitar la creació de noves empreses i el seu finançament. Una vegada més els interessos partidistes del PP s’imposen en lloc de vetllar pel conjunt de la societat. No s’entén que en l’actual context de crisi el PP s’entesti a no acceptar propostes, malgrat reconèixer, com així ho va fer en la sessió de dimarts, que la de CiU era atractiva i que ells ja en tramitaran una altra que anirà en la mateixa direcció. Estem perdent un temps valuosíssim per començar a crear ocupació.

És una llàstima perquè la iniciativa de CiU era una proposició de llei de caire molt innovador, il·lusionant. Si s’hagués pres en consideració, hauria pogut ajudar a resoldre algunes frustracions motivades de  molts ciutadans que no veuen possibilitats per dur endavant els seus projectes.

A CiU estem convençuts (com també ho van estar totes les forces polítiques del Congrés, exceptuant el PP que s’hi va oposar i UPyD que s’hi va abstenir) que aquesta proposta hauria servit per canviar el signe negatiu de la nostra economia. Hauria permès atraure capitals passius invertits en fons d’inversió cap a l'economia productiva mitjançant bonificacions fiscals que fessin atractiu aquest canvi inversor.

Tal com va dir Josep Sánchez Llibre, el portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Català, només que aconseguíssim captar el 10% d’aquests capitals, representarien vint mil milions d’euros d’inversió en els propers deu anys. No són poca cosa. Amb aquesta llei s’afavoriria la creació d’unes trenta mil empreses noves i generaria cent quaranta mil nous llocs de treball. A més, l'Estat obtindria un retorn fiscal de vuitanta mil milions en els pròxims deu anys.

És una llàstima aquesta enèsima negativa del PP a acceptar qualsevol proposta que no surti de les seves files. Certament, utilitza la seva majoria absoluta com més bé li sembla. Però és decebedor que ho faci tantes vegades contra els interessos dels ciutadans i contra la resolució dels problemes reals.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
805
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR