e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Juliol de 2012

Llum verda al Pacte Fiscal

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir per una àmplia majoria la proposta de Pacte Fiscal que el govern haurà de negociar amb l'executiu espanyol. L’acord, que ha comptat amb el suport de CiU, ERC i ICV,  dóna cobertura a l’àmplia voluntat social que vol un nou model de finançament per a Catalunya, tenint en compte que l’actual s’ha demostrat insuficient i sobretot terriblement injust per al conjunt de la societat catalana a causa d’un desequilibri fiscal abusiu.

Certament haguéssim volgut que el PSC, com a  segona força política del país, també li hagués donat un suport total i hi hem dedicat tots els nostre esforços per aconseguir-ho, però finalment els socialistes han trobat alguns del punts insalvables i només hi han donat un suport parcial. És una llàstima que la majoria social dels catalans no es vegi plenament reflectida en la majoria política per la negativa del PSC de reivindicar, entre d’altres punts, la creació d’una agència tributària catalana pròpia.

En qualsevol cas, després del transcendent pas donat al Parlament, ara toca explicar i convèncer al govern de Madrid de la necessitat de deixar d’escanyar econòmicament Catalunya, com a primera mesura per sortir de la crisi. No té cap sentit penalitzar l’autèntica locomotora econòmica que històricament ha demostrat ser Catalunya enlloc de potenciar el seu creixement, cosa que serviria per arrossegar la resta de l’economia espanyola. El govern del PP ha d’entendre que necessita una Catalunya forta i amb un finançament just per sortir del pou. Al cap i a la fi, s’ha demostrat que la política del “café para todos” s’ha acabat convertint en el “perro del hortelano que ni come ni deja comer”.

Reclamem un tracte just que permeti a la nostra economia créixer i que serveixi per fer créixer la de la resta de l’Estat. Això és ni mes ni menys el que busquem amb el Pacte Fiscal: un fiançament just que permeti als catalans disposar del que paguem en impostos, sense menystenir la necessitat d’una quota de solidaritat amb la resta de l’Estat, que en cap cas pot escanyar Catalunya. Ignorar aquest Pacte Fiscal només servirà per aprofundir encara més l’actual desafecció que bona part de la societat catalana sent cap a les institucions espanyoles. Està en mans del govern del Partit Popular la possibilitat de començar a corregir aquesta desafecció i de fer un pas endavant per la recuperació econòmica.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió Democràtica de Catalunya


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1695
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR