e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juny de 2012

L'IVA amb seny

El PP ens ha tornat a donar un exemple del que és l’exercici de la majoria absoluta. L’ha feta servir de manera implacable davant la iniciativa de CiU perquè l’IVA es pagui per criteris de caixa, és a dir, perquè es liquidi quan sigui abonat i no pel fet de què aparegui a la factura. Encara que el PP va defensar aquesta proposta durant la campanya electoral, dimarts al Congrés va refusar la proposta del grup parlamentari de CiU amb el vot en contra també del PSOE. És una nova decepció, però no nomes per a nosaltres sinó sobretot per als autònoms i per a les pimes que esperaven un canvi que els ajudés, sobretot ara, que han de fer front a una situació especialment difícil. No té cap sentit haver de pagar l’IVA abans d’haver cobrat un servei realitzat, i això és el que passa al  nostre país. És una situació profundament injusta que pateixen les empreses del nostre país, que es veuen obligades a avançar impostos dels seus clients a l'Administració.

En la seva aposta ferma per l’economia productiva, CiU vol que les empreses paguin a l'Administració l'IVA que repercuteixen als seus clients quan cobrin la factura, i no quan l’emetin. Si en condicions normals aquesta és una situació injusta per a l’empresari i per al treballador autònom, en el moment actual de crisi ho és encara més. Malauradament, en molts casos hi ha retards en el cobrament de la factura i es produeixen impagaments, però fins i tot en aquestes condicions es manté l’obligació d’abonar l’impost.


Aquest sistema no és assenyat. Es produeixen situacions molt injustes ja que l’empresa ha de finançar la morositat del seu client avançant els impostos que hauria de pagar el seu client a l'Administració. D’aquesta manera, finança el seu client i l'Administració. Molt més raonable seria, tal com proposa CiU, que la meritació de l'IVA es fes quan es cobri de la transacció.


Facilitar l’activitat de les empreses i no posar pals a les rodes en el seu funcionament és sempre cabdal per al bon funcionament econòmic. I ho és molt més en moments d’incertesa i dificultats com els que vivim. Per això qualsevol mesura que faciliti l’activitat dels emprenedors hauria de ser tinguda en compte, i abonar l’IVA quan s’hagi cobrat la factura n’és una. Els autònoms i les pimes  amb tota seguretat ho haguessin agraït, però el vot en contra del PP ho ha impedit. “No es la soledad, es la mayoria absoluta”, Montero dixit.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1967
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR