e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 d'Octubre de 2011

Mentre el PSOE és nega a parlar de pacte fiscal perquè diu que el finançament de Catalunya ja és prou bo (sic), el PP diu que no és moment de parlar-ne perquè el que tenim per endavant és afrontar la crisi i crear ocupació. Estic completament d’acord amb la segona part de la premissa: cal dedicar tots els esforços a generar ocupació, però precisament perquè aquest és el primer objectiu de CiU el que necessitem a Catalunya és el pacte fiscal.

No pot ser que cada família catalana vegi com de tot el que paguen hi ha 12.000 euros que no retornen a Catalunya. Aquest és un abús que cal eradicar. Per això el nostre model de finançament passa perquè Catalunya recapti tots els seus impostos i aboni a la resta de l’Estat una part acordada amb antelació. S’ha d’acabar haver d’anar pidolant allò que és nostre, allò que generem els catalans, allò que ens pertoca i que se’ns nega sistemàticament
.
Espanya ha escanyat tant Catalunya que ara no hi ha altre solució un entesa en la fiscalitat. Aquest és el nostre gran objectiu, la gran aposta que CiU vol oferir a tots els catalans. No és un objectiu nacionalista, ni tan sols partidista sinó un objectiu que permetrà millorar la vida diària de tothom que viu a Catalunya.

Sense l’abús que ara suportem, la situació seria complicada, però ni de bon tros tan catastròfica com la que ens han deixat. Amb aquest 12.000 euros més per família, fer front al deute seria bastant menys onerós i les politiques d’austeritat que per responsabilitat hem hagut d’engegar des del govern de la Generalitat no serien tant exigents per a ningú.

A Catalunya el 20-N, es decideix alguna cosa més que portar  Rajoy o Rubalcaba a La Moncloa. El que es decideix és si volem que d’una vegada s’acabi la discriminació fiscal a que ens sotmeten als catalans o si ja ens està be que abusin del nostre esforç i de la nostra capacitat per generar riquesa.

Catalunya té l’oportunitat de donar força a l’única veu que defensa els seus interessos sense haver de passar comptes a les seus de Madrid. Aquesta veu és la de CiU.  Però l’exigència del pacte fiscal no implica desentendre’s dels problemes de l’Estat. Al contrari, sempre que calgui ajudarem al proper govern. Sempre ho hem fet, especialment en  situacions de dificultat però ho farem amb una premissa clara: no renunciarem mai al pacte fiscal perquè el nostre primer objectiu es millorar les condicions dels catalans, de tots, sense distinció. Aquesta fermesa en la nostra reivindicació és també la nostra força. Si Espanya vol remuntar la crisi necessita Catalunya com a locomotora econòmica. No n’hi ha d’altre. Però convé recordar que la gallina dels ous d’or morta no serveix ningú.
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1083
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR