e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 d'Octubre de 2012

El PP, per boca del seu ministre d’educació, José Ignacio Wert, ha decidit ensenyar les seves cartes i ha dit sense embuts que el seu objectiu a l’escola és espanyolitzar els nens i les nenes de Catalunya. Més clar no ho podia dir. El govern del PP continua apostant amb claredat per la recentralització, i tot el que és diferent no hi té cabuda.

Ho hem vist amb els reiterats atacs a la llengua, amb la sentència contra l’Estatut, amb la voluntat de voler acabar amb la immersió lingüística i ara amb el que volen de l’escola catalana: que sigui un instrument espanyolitzar els nens i les nenes.

Seria un disbarat, o una mostra de mal gust si no fos perquè aquesta voluntat recentralizadora del govern del PP no és una declaració d’intencions, sinó de fets consumats. Els pressupostos ho demostren. No acompleixen el que marquen les lleis; no fan referència a les inversions compromeses amb Catalunya; no defensen el Corredor del Mediterrani malgrat les directrius de la UE; no paguen els deutes que tenen amb Catalunya, no compleixen el pla d’invertir a Catalunya el 18,6% de les infraestructures que es projectin, etc. No hi ha cap dubte que són uns pressupostos injustos amb Catalunya i per acabar-ho d’arrodonir, tal com ja denunciar CiU i ha corroborat la UE i el FMI, no són ni creïbles ni realistes.

Però la  cirereta de tot plegat  ha estat obligar l’administració catalana a pagar un recàrrec per haver liquidat tard les quotes de la Seguretat Social, ignorant que el retard té el seu origen  en què Catalunya  no disposa dels diners que es recapten aquí. No només patim un dèficit fiscal abusiu, sinó que quan hem d’anar a demanar a Madrid que ens els doni, fa veure que ens  fa un favor, i a sobre ho fa amb retard.

El PP s’equivoca volent ofegar Catalunya en les seves finances i menyspreant  les seves senyes d’identitat. No és així com es poden restablir ponts de diàleg i sortir de la crisi . El PP prefereix l’estratègia de la confrontació directa i barroera perquè els molesta Catalunya com a nació, com a poble amb senyes d’identitat diferenciada per mil anys d’història.

Tres cents anys després, la voluntat d’espanyolitzar Catalunya continua ben viva. Si alguna vegada volguessin escoltar s’adonarien que aquest no és el camí i tampoc el que desitja de la immensa majoria del poble de Catalunya. No volen entendre Catalunya i tampoc que els catalans han dit prou.

 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
867
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR