e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

06 de Juny de 2013

Dimarts vam tenir una bona notícia: l’atur ha baixat a casa nostra de 14.800 persones el mes de maig i de 98.265 al conjunt de l’Estat. Són, com dic, bones notícies, però encara no es pot considerar que s’estigui produint un canvi de cicle, i molt menys es pot llançar als quatre vents el missatge d’optimisme que vol vendre el govern del PP. No hem d’oblidar que en aquesta bona xifra del mes de maig hi ha molt de temporalitat en l’ocupació, per no parlar de la precarietat de molts d’aquests nous contractes.

A més, s’ha de ser molt insensible al drama de tants milions de persones que no troben feina per treure pit quan la realitat ens indica que hi ha  cinc milions d’aturats (sis segons l’EPA) al conjunt d’Espanya. L’enquesta del CIS del mes de maig feta publica ahir mateix ho reflecteix: l’atur i la situació econòmica són les principals preocupacions dels ciutadans, i el que és pitjor, una preocupació que continua creixent mes darrere mes.
Per aquest motiu no es pot deixar passar el temps com fa el govern del PP, sinó endegar d’una vegada un veritable pla de xoc per l’ocupació i per a la reactivació econòmica, tal i com estem reclamant des de Convergència i Unió des del mateix inici de la crisi.

Sense anar més lluny, la setmana passada, al Congrés del Diputats, el portaveu econòmic de CiU, Josep Sánchez Llibre, va tornar a exigir al govern de Mariano Rajoy que posi fil a l’agulla per donar liquiditat a les empreses, sobretot als autònoms, a les microempreses i a les pimes, que són les que més pateixen l’aixeta tancada del crèdit. S’han abocat milers de milions per salvar la banca i cal que aquest esforç i aquests diners (que són de tots) es dediquin a l’economia productiva. I això s’aconsegueix amb la creació dels instruments necessaris per obligar aquestes entitats rescatades a tenir cura de les necessitats de la societat.

Cal dir-li al govern del president Rajoy que no hi ha més temps per perdre. Ja n’ha perdut massa i a dia d’avui milions d’aturats demanen una resposta immediata.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
526
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR