e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Febrer de 2013

La realitat contradiu el triomfalisme de Rajoy

Escoltant el balanç que Mariano Rajoy va fer ahir del seu primer any de govern el que més sorprèn el seu to excessivament triomfalista. El seu discurs no és creïble perquè en l’aspecte econòmic no va fer més propostes que les que ja havia fet en el debat de la seva investidura i que sistemàticament ha anat  incomplint. Les mesures per crear d’ocupació ja les havia anunciades fa més d’un any i a hores d’ara el més calent és a l’aigüera. Això sense oblidar que  posposar un any les mesures que fan referència al crèdit a les empreses o que autònoms i pimes no hagin d’abonar l’IVA fins que haver cobrat són un insult a tants milers de petits empresaris i autònoms que han hagut de tancar portes precisament per no haver aplicat aquestes mesures quan tocaven i quan, des de CiU, fa anys que les reclamem.

Tampoc no ha estat molt millor la seva pedisposició al diàleg amb les diferents administracions. Els fets són els que són i indiquen la clara voluntat recentralitzadora del govern de Mariano Rajoy. A Catalunya ha estat especialment aquesta actitud ha estat especialment virulenta: invasió competencial en educació, en comerç, intent d’establir un mercat únic, en la llengua, en la reforma de l’administració local. No hi ha hagut una sola mesura global del govern del PP que no aspiri a reduir el marge de maniobra de les comunitats autònomes.

La cirereta del pastís ha estat la deslleialtat del govern estatal a l’hora de repartir les càrregues per a la reducció del dèficit. Ha augmentat els impostos d’una manera exagerada i tot aquest l’increment l’ha destinat a l’administració central sense donar ni un sol euro a les comunitats autònomes. S’ha apropiat de la flexibilització del dèficit que ha atorgat la UE, però no ha afluixat ni gens ni mica les condicions imposades a les autonomies. D’això se’n diu deslleialtat i injustícia, amb aquesta la intenció d’escanyar les administracions perifèriques per tal de justificar les seves ànsies recentralitzadores, que no tenen altra justificació que la d’una visió ideològica de l’Espanya única.

A més, cal recordar-li que no és precisament ell la persona més adequada per donar lliçons a ningú de l’acompliment de les lleis. Quan demana respectar la Constitució, convé recordar al senyor Rajoy que també és inconstitucional no acomplir allò que dicta l’Estatut i no pagar el que per llei pertoca a Catalunya. Igualment inconstitucional és envair constantment competències traspassades o no renovar els òrgans de l’Estat quan correspon per interessos partidistes.

L’únic punt amb el que podem trobar coincidències és amb la necessitat que totes les forces polítiques fem una profunda reflexió per recuperar la confiança de las societat. Davant dels casos de presumpta corrupció i de presumpte espionatge, tots ens hem d’implicar per trobar solucions en lloc d’anar-la utilitzar com arma llancívola. El perill més greu davant d’aquesta guerra bruta és que la democràcia surti malparada en benefici del populisme.

La democràcia només la guanyarem amb més democràcia i nom amb la prepotència  que gasta el PP. Fora bo que Rajoy apostés sincerament pel diàleg i abandonés la constant política de confrontació.
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de CatalunyaTafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
622
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR