e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 d'Abril de 2012

De maneres de fer polítiques, n’hi ha moltes i evidentment tampoc no és el mateix ser al govern que a l’oposició. L’oposició ha de fiscalitzar la tasca de govern i proposar alternatives a les decisions governamentals. Una cosa és proposar alternatives i una altra ben diferent  fer propostes del tot inviables, un comportament no només demagògic, sinó clarament irresponsable només amb  voluntat tàctica. No tot s’hi val i, en temps veritablement complexos com els que estem vivint aquestes actituds per part d’alguns dels seus representants són el que menys convé a la societat.

Malauradament, precisament això és el que es va veure en el darrer ple del Parlament. Cal dir-ho clar i ras: és una irresponsabilitat demanar que es destinin 1.447 milions d’euros més a la despesa pública i no proposar d’on s’han de treure. Aquesta és la constatació que hi ha grups de l’oposició que tenen com a únic objectiu  posar pals a les rodes i que es dediquen més a dificultar la tasca del govern que no pas a fer propostes realistes i constructives.

Si els grups polítics que van votar a favor d’aquesta resolució d’incrementar la despesa pública creuen que la seva proposta és factible, que ho demostrin. Només cal que diguin de quina manera es pot finançar. Altra cosa és un brindis al sol. Amb l’endeutament que arrosseguem és d’una gran irresponsabilitat i immaduresa generar falses expectatives perquè les propostes de l’oposició són, ara per ara irrealitzables. El que sí que es complirà, en canvi,  és la ronda de contactes que avui inicia el president de la Generalitat per apropar posicions al voltant del pacte fiscal. Tot allò que és possible fer, el govern ho fa, i ho fa amb celeritat.

En aquests moments tan difícils, aquest hauria ser l’objectiu compartit de tots els partits polítics catalans: treballar conjuntament per arribar a acords que permetin assolir un finançament just per al nostre país. Si ho aconseguim, podrem disposar de més recursos, i llavors sí que serà el moment de veure com i de quina manera es distribueixen. Però mentre això no arribi posar el carro davant els bous com ha fet l’oposició no porta enlloc. Això no és es el que Catalunya avui necessita.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1358
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR