e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Maig de 2013

D’entre tots els efectes perniciosos de la crisi l’atur és, socialment i econòmicament, el seu vessant més dramàtic. A Catalunya la darrera enquesta de població activa xifrava en 902.300 les persones que volen treballar i no tenen feina. A España la xifra es dispara a més d’un 27% de la població amb més de 6.200.000 persones sense feina. És evident que les coses no s’han fet bé. I és evident també que urgeix actuar d’una vegada amb eficàcia i amb mesures concretes i efectives i no demanant paciència als més de sis milions de persones que viuen desesperades, tal com va fer el president del govern, Mariano Rajoy, la setmana passada en una ocurrència que no se sap si és cinisme o ignorància de la realitat. Cal actuar, i amb rapidesa.

Per això, des de CiU no ens cansarem de reclamar la necessitat urgent d’un pla de xoc per crear llocs de treball. Per això defensem que aquest pla ha de tenir tres eixos bàsics: rebaixar al màxim els costos de les noves contractacions laborals, la bonificació de les quotes a la Seguretat Social i la incentivació dels nous contractes per ajudar qui vulgui contractar algú, siguin microempreses, pimes o emprenedors.

També hem de promoure mesures per injectar liquiditat a la nostra economia. Això passa, per una banda, perquè el govern de l’Estat aconsegueixi que el Banc Central Europeu abaixi els tipus d’interès per facilitar el crèdit a les pimes, i, per l’altra, perquè la banca pública -que ha rebut milers de milions d’euros d’ajuda pública (és a dir, de tots els contribuents)- destini una bona part dels seus recursos a oferir crèdits per donar liquiditat a les empreses, però també a les famílies i així permetre incrementar el consum i per extensió l’activitat econòmica. Es generarien, doncs, més ingressos fiscals que alhora servirien per poder anar reduint el dèficit, i no seria pel camí de l’austeritat sinó per la via del creixement.

Hem d’entendre d’una vegada que fins que no facilitem que les pimes, autònoms i emprenedors contractin persones no baixarem de l'atur del 25% que tenim avui. Aquesta ha de ser la prioritat. No n’hi ha d’altra més urgent i important. Amb actituds com la del govern del PP de rebutjar la llei d’emprenedoria presentada per CiU, (que, a més, es podia complementar a través d’esmenes i aportacions d’altres partits polítics), no ens en sortirem.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
607
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR