e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Mar de 2014

La lluita contra la pobresa ens necessita a tots

És inqüestionable que la crisi ha empobrit la nostra societat. També ho és que disposem de menys recursos perquè tenim menys ingressos, conseqüència de la crisi, però també, i cal recordar-ho, del maltractament de l’Estat cap a Catalunya. Els incompliments reiterats del govern espanyol pel que fa als compromisos adquirits amb el català han empitjorat una situació prou delicada.

A ningú li escapa que al govern de la Generalitat li manquen eines per ser encara  més eficaços en la lluita contra la pobresa. La situació milloraria substancialment si fóssim nosaltres els que recaptessin els impostos, si controléssim la pròpia tresoreria, si poguéssim fixar els límits dels dèficits i si legisléssim en qüestions bàsiques per afrontar les necessitats socials.

El govern del PP no es pot rentar les mans de la situació que pateixen massa catalans. Tenim un 20% menys de recursos per decisió de l’executiu espanyol. Si aquest any el govern de Mariano Rajoy hagués actuat de manera justa a Catalunya li correspondrien 2.000 milions més. Per això, actualment no disposem dels recursos que voldríem per pal·liar amb més contundència les borses de pobresa de la nostra societat. Però sí que volem destinar el màxim d’aquests minsos recursos a ajudar els més desafavorits, fomentant els ajuts, però alhora impulsant mesures que facilitin la recuperació econòmica. Entenem que només amb un augment de l’activitat econòmica millorarem els ingressos necessaris per a polítiques socials.

Malauradament en temps de bonança econòmica hi va haver governs, també a casa nostra, que van pensar més en les pedres que en les persones i van dedicar recursos que no teníem a obres d’escassa rendibilitat i utilitat en lloc de consolidar la societat del benestar. Ara en paguem les conseqüències.

Val a dir que la situació poc a poc comença a capgirar-se gràcies al rigor en la despesa i a la responsabilitat del govern de la Generalitat. Treballem perquè aquesta recuperació sigui evident, perquè es consolidi i perquè ens permeti recuperar el terreny perdut. I el que estem fent des de el primer dia que vam arribar al govern és posar els fonaments perquè una situació de crisis com l’actual no es torni a repetir. Per evitar-ho, cal combatre amb més fermesa el frau fiscal, apostar amb major rotunditat en la lluita contra el fracàs escolar i millorar les possibilitats d’accés al mercat laboral amb contractes que allunyin la precarietat.

Des del govern de CiU hem treballat en tot moment pensant en primer lloc en les persones que són, en definitiva, a qui ens devem. Per aquest motiu hem sacrificat inversions en infraestructures, hem hagut de reduir les condicions salarials dels funcionaris i, a més, estem suplint el govern espanyol en l’aplicació de la llei de dependència, perquè també en el tracte als mes necessitats el govern de l’Estat ha demostrat una manca de sensibilitat senzillament indignant a l’incomplir els compromisos que havia adquirit.

Tot plegat encara no és suficient perquè hi ha massa gent a casa nostra que ho passa molt malament. Però sabem que malgrat la precària situació econòmica actual anem en la bona direcció amb l’ajut impagable de tantes organitzacions socials que arriben allà on l’administració no té recursos per fer-ho.

El ple monogràfic per combatre la pobresa i l’exclusió social que ahir va començar al Parlament ens ha de permetre posar uns fonaments sòlids per a una societat més justa, ara i en el futur, lluny de lluites partidistes i tacticismes interessats. La societat així ens ho reclama i des del govern de CiU així ho continuarem fent.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1065
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR