e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Maig de 2013

La llei Wert senzillament no serveix

Després que el Consell d’Estat es manifestés clarament en contra d’algunes parts de l’avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOCME), més coneguda com la llei Wert,  des de Convergència i Unió hem demanat al govern que el  retiri i que comenci de nou, amb un ànim més constructiu i sense buscar enfrontaments innecessaris que no afavoreixen gens un model d’ensenyament que busca l’excel·lència i que persegueix disminuir l’índex de fracàs escola. I així ho va defensar ahir Martí Barberà al Congrés dels Diputats en una interpel·lació urgent del Grup Parlamentari Català.

El dictamen del Consell d’Estat estableix, entre altres qüestions, que han de ser les comunitats autònomes bilingües, com Catalunya, les que han de garantir una proporció equilibrada de les dues llengües. I també recorda que tant la Constitució com el Tribunal Constitucional han reconegut la competència de Catalunya per orientar el seu sistema educatiu cap a un model d’integració.

Per aquest motiu, CiU creu necessari la revisió del projecte per respectar les competències educatives de les comunitats autònomes. Instem el govern de l’Estat que elabori un nou projecte de llei o que faci una revisió profunda de l'actual, que aquesta vegada busqui el màxim consens polític i que incorpori les moltes experiències positives que poden aportar les comunitats autònomes.

També, pel que fa a l’educació, convé un gran pacte d'estat que garanteixi l’estabilitat del sistema i que serveixi per afrontar el fracàs escolar. Sense un ampli consens no s’aconseguirà i tampoc es podrà superar l’estèril tendència de cada govern espanyol a canviar de dalt a baix una matèria tan sensible com l’educació. L’ensenyament és la millor inversió de futur i, per optimitzar els nostres recursos, cal prendre decisions a llarg termini que no depenguin de les alternances polítiques. Només així assolirem un ensenyament de qualitat per preparar les futures generacions amb les màximes garanties de reeixir davant els reptes que tindran per endavant.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
644
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR