e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre de 2011

La legislatura del pacte fiscal

La negativa del govern Zapatero a pagar a Catalunya els 759 milions d’euros que li pertoquen per la Disposició Addicional Tercera de l’Estatut ha generat una gran indignació, i més si es té en compte que havia estat acordat pel govern central i el de la Generalitat.  Aquest incompliment  posa de manifest, una altra vegada,  que Catalunya per poder-se desenvolupar necessita un altre un tracte fiscal, necessita el pacte fiscal.

I Catalunya vol el pacte fiscal. Així ho han dit ben clar els catalans a les urnes. El govern del PP que és a punt d’estrenar-se ens ho sentirà dir tantes vegades com calgui.  Ja no valen excuses. El pacte fiscal no es una petició insolidària, ni egoista. Catalunya està disposada a  ser tan solidaria amb la resta de l’Estat com ho és la més solidaria de les regions europees. A Alemanya, per exemple, els länder més rics paguen com a molt el 4% en concepte de reequilibri fiscal, mentre que a Catalunya se li fa pagar el  8%. És excessiu i ha arribat l’hora de dir prou. Catalunya viu ofegada i amb dificultats per finançar les transferències rebudes perquè l’abús fiscal és excessiu. Aquesta es la realitat.

La crisi ha evidenciat que la política del subsidi que han practicat els socialistes en tants i tants àmbits amb els diners dels que produeixen ha acaba ensorrant els uns i els altres. És necessari fomentar la productivitat, l’emprenedoria i la capacitat per crear ocupació. I això passa per deixar d’ofegar els més productius, els més emprenedors i els més capacitats per crear feina. Moltes coses han de canviar en el model econòmic espanyol per sortir de l’actual atzucac. Cal una  reforma laboral, financera, de la negociació col·lectiva i  equilibrar la corresponsabilitat fiscal.  

El nou govern de Mariano Rajoy ha d’entendre que, amb una Catalunya a ple rendiment i sense estar permanentment escanyada, Espanya hi sortirà guanyant. Aquest serà el nostre cavall de batalla tota la legislatura. És el nostre compromís i   lluitarem per ell sense defallir fins aconseguir-ho. Aquesta serà la legislatura del pacte fiscal.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
875
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR