e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol de 2011

El nomenament de Rubalcaba com a  candidat del PSOE a les eleccions generals i la seva posterior sortida del govern per dedicar-se només a la campanya electoral han provocat un canvi espectacular en el ja exvicepresident del govern. Es desdiu del que fa l’executiu -del qual n’ha format part de forma destacada fins fa menys d’una setmana- i proposa receptes contràries a les recomanades per la UE i pels organismes econòmics internacionals, pel que fa a les mesures per garantir la no intervenció de l’Estat.
 
Rubalca ha trigat ben poc en agafar els vicis dels candidats sense responsabilitats de govern que es deixen portar pel camí fàcil de  la demagògia, de les veritats a mitges, del populisme i de les receptes màgiques per superar la crisi. També s’ha deixat endur pel sentiment més centralista i jacobí que està en el més profund esperit del PSOE i ha deixat entreveure una voluntat recentralitzadora molt preocupant per a Catalunya i per als catalans. Tot això amanit amb un discurs del populisme més anacrònic de l’esquerra com, per exemple, la seva proposta de voler recuperar l’impost sobre el patrimoni per a les grans fortunes. Oblida  que són justament les grans fortunes les que tenen més facilitat per canviar el capital de lloc si se les colla massa, amb la qual cosa tindríem una reedició moderna del compte de la lletera, ja que el resultat finals seria quedar-se amb menys del que ara es té. Ni impost, ni capital.
 
També sembla poc assenyat i  força populista dir que farà invertir a Bancs i Caixes part dels seus beneficis per a l’atur dels joves, en lloc d’exigir que compleixin les condicions del FROB, que tants esforços ens costen a tots perquè torni a fluir el crèdit i per afavorir així la recuperació de l’economia productiva, fonamentalment els autònoms i les petites i mitjanes empreses, els veritables motors de la nostra capacitat de crear ocupació.
 
I per acabar-ho d’adobar no  pot  passar desapercebuda  la proposta del Rubalcaba candidat de fer una nova llei electoral similar al model alemany (tesi que defensem des d’Unió Democràtica), però amb la clara voluntat recentralitzadora de voler aplicar una circumscripció única a l’Estat. La proposta afebliria en gran manera la representació de les forces polítiques d’àmbit nacional i conseqüentment perjudicaria clarament la defensa dels interessos dels  ciutadans de les nacionalitats històriques de l’Estat.  Aquesta voluntat recentralitzadora, a la qual m’hi oposo frontalment, és pertorbadorament semblant a la manifestada a la FAES (la fundación d’Aznar) per Esperanza Aguirre i Luisa Fernández Rudi, dues veus del PP que sempre s’han mostrat contràries a la realitat plurinacional d’Espanya
 
Amb aquest tipus de proposta, aquesta vegada si es pot ben bé afirmar que si ells guanyen (Rubalcaba o el PP), Catalunya perd. Per això, des de CiU volem demanar als catalans que ens tornin a fer confiança en les properes eleccions generals. El que està en joc no és que guani el PP o que ho faci el PSOE, sinó els interessos de tots els catalans.
 
Voldria creure que bona part de les propostes de Rubalcaba no són més que un intent de recuperar el terreny que el PSOE ha perdut davant el PP. En qualsevol cas, ni la música ni la lletra porten bones noticies  per a Catalunya.
 


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1393
1
Comentaris afegits 
TENSI (SANT BOI) 14-07-2011 - 14:40
ESTIC MLT D'ACORD EN TOT EL QUE DIUS, EM DE FER UN ULTIM ESFORS I SER LO MES FORTS POSIBLES AL GOBERN D' ESPANYA , PER POGUER REFLOTAR AM FORÇA A LA NOSTRE TERRA. !!VISCA CATALUNYA!!!!
TORNAR