e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 de Maig de 2012

La cimera dels partits catalans pel pacte fiscal ha servit per apropar posicions. Aquesta és una bona notícia perquè si aconseguim la unitat de la majoria de les forces politiques catalanes en aquesta revindicació, el govern de la Generalitat tindrà la màxima força possible per negociar el pacte fiscal amb el govern de l’Estat. Tanmateix la unitat no ha de suposar  renúncies, Catalunya necessita un nou model de finançament i no una simple millora de l’actual sistema.

La trobada també ha servit també per comprovar els passos significatius donats per totes les forces polítiques per tal d’intentar apropar posicions sense renunciar a les seves línies bàsiques.  En aquest sentit, cal valorar positivament  tant el document lliurat pel PSC que posa de relleu la seva voluntat d’avançar en aquest marc de diàleg com l’actitud del PP català que, malgrat discrepar de la necessitat d’un nou model de finançament, reconeix que Catalunya té un dèficit fiscal exagerat que cal corregir.

La societat catalana ens reclama dur endavant el pacte fiscal, com ho posen de manifest totes les enquestes. És evident que els catalans estan molt sensibilitzats amb el greu problema que l’actual sistema de finançament suposa per a Catalunya ja que ofega la nostra economia i impedeix el seu creixement. I per donar-hi resposta, cal un ampli consens de totes les forces polítiques. Per això, tots els partits hem de ser capaços d’apropar encara més les nostres posicions perquè del Parlament surti una proposta de pacte fiscal amb el màxim suport possible per aconseguir més recursos per a la nostra societat. En definitiva, no podem perdre de vista que el pacte fiscal ha de ser l’instrument per oferir millors polítiques socials i millors serveis als ciutadans.  I a més, ens ha de facilitar la sortida de la crisi perquè ens permetrà destinar els recursos que Catalunya genera a impulsar les politiques de creixement econòmic que el país necessita. Convé doncs seguir avançant en la via del consens, l’objectiu bé s’ho val.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2033
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR