e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Febrer de 2013

La doble vara de mesurar

El govern del Partit Popular continua fent veure que sent ploure per tal de no atendre les recomanacions que li arriben d’Europa pel que fa a la flexibilització de l’objectiu de dèficit. Europa ha atorgat a Espanya la possibilitat de flexibilitzar el seu dèficit amb l’objectiu de  no escanyar encara més l’economia, però ara per ara el govern central només se l’aplica a sí mateix i nega els beneficis a les autonomies i les obliga no apartar-se ni un mil·límetre del compromís de reducció del dèficit.

Entre les recomanacions que fa Europa al govern espanyol hi ha la proposta que reparteixi aquesta flexibilització entre totes les administracions, una possibilitat que el PP de moment no contempla. Amb la seva actitud, el PP està posant en perill el moll de l’ós de l’estat del benestar. Si tenim en compte que les autonomies són les administracions que es fan càrrec dels pilars bàsics de l’estat del benestar -educació, sanitat i serveis socials-, si l’executiu de Rajoy no els trasllada la flexibilitat, serà el responsable de les retallades.

Resulta lamentable que hagi de ser Europa la que intervingui davant l’arbitrarietat del govern espanyol. Això sí, encara no hem sentit ni una paraula del PP respecte a les altres recomanacions que van rebre del Parlament Europeu com ara la de reduir les despeses en defensa i, sobretot, la d’eliminar administracions sense competències, com ministeris sense continguts -el PP en té uns quants.

Potser ja és hora que el PP deixi d’utilitzar una doble vara de mesurar i que tots  remem en la mateixa direcció i amb els mateixos instruments. Només així podrem arribar a  bon port.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
631
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR