e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Juliol de 2013

La deslleialtat del govern del PP

El govern espanyol treu pit per les últimes dades de l’atur, però oblida que continuem immersos en una profunda crisi econòmica i segueix sense posar remei als desajustos estructurals que tenim. No té cap sentit que el govern del PP no traslladi a les comunitats autònomes la flexibilització de la reducció del dèficit que Brussel·les ha atorgat a Espanya. Tampoc en té que no actuï amb la mínima lleialtat institucional que ha d’existir.

L’executiu central, tan aficionat a fer complir les lleis, ha de saber que amb la negació de la flexibilització del dèficit està incomplint la llei d’estabilitat pressupostària, ja que la distribució del dèficit a les comunitats hauria de ser d'un 2,3%, un punt per damunt del que ha fixat el Consell de Política Fiscal i Financera.

Sembla mentida que a hores d’ara haguem de recordar reiteradament al govern de Mariano Rajoy que les comunitats autònomes són una part important de l'Estat. Per aquest motiu, ens agradaria que tingués aquesta mínima sensibilitat exigible i que tractés les autonomies amb més generositat del que ho ha fet  fins ara. En no fer-ho té una actitud deslleial i, a més, oblida que CiU va donar suport a la llei d'estabilitat pressupostària que el propi PP incompleix d’una manera flagrant.

El PP no té sensibilitat, els seus fets ho demostren, i tampoc no en té quan diu que, amb més de sis milions de persones sense feina, Espanya està sortint de la crisi. És un insult. Per sortir-ne el govern de l'Estat s’hauria de posar les piles d’una vegada i dur a terme polítiques microeconòmiques que afavoreixen l’ocupació i hauria de tractar les comunitats autònomes de la mateixa manera que Europa tracta Espanya. Si no ho fa, no ens en sortirem per molt que el PP vulgui fer volar coloms.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
601
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR