e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Juny de 2011

La societat ha donat confiança a CiU perquè dirigeixi el país i els principals ajuntaments en els propers anys. Si ho ha fet, primer a les eleccions al Parlament i fa poc més d’una setmana a les municipals, ha estat  perquè ha vist que no ens ha tremolat la mà a l’hora de demanar austeritat. En aquests moments toca austeritat i prioritzar i vigilar molt la despesa a totes les administracions. Per aconseguir-ho, cal l’esforç de tothom.
 
El govern de la Generalitat que presideix Artur Mas ja ha començat a actuar amb rigor, austeritat i prudència per preservar la societat del benestar. En els pressupostos també es reflecteix aquest rigor per vetllar i emprar bé els escassos diners que ara disposem, -encara menys dels que l’Estat deu a Catalunya després de la posició del PSC de negar el Fons de Competitivitat que pertoca a tots els catalans. Han quedat enrere els temps de la gestió del tripartit d’estirar més el braç que la màniga i d’actuar amb molt poca responsabilitat. La societat  catalana ha dit que volia el canvi que permetés endreçar la situació i posar ordre a les finances catalanes: les de la Generalitat, però també les dels ajuntaments.
 
Quan es demanen sacrificis, l’Administració ha de ser la primera en assumir-los. El govern de la Generalitat ha començat a estalviar en despeses supèrflues, reduint els cotxes oficials, aprimant les conselleries, limitant, i molt, els assessors, suprimint informes externs de molt dubtosa utilitat i fent de l’austeritat un model de comportament i de govern. Només des de l’esforç, la contenció de la despesa i el rigor en prioritzar necessitats podrem mantenir la societat del benestar que ha costat moltes dècades en aixecar. Paga la pena subratllat que en CiU ha tingut el seu motor inicial quan la federació va governar el nostre país.
 
Haver d’escoltar que nosaltres -els dirigents, militants, càrrecs electes i simpatitzants de CiU- volem retallades és una bestiesa que demostra molta barra. Que els que fomenten i publiciten aquest disbarat i que els que posin el crit al cel davant les mesures d’austeritat engegades siguin precisament els que han dut el país al desastre i que han deixat els calaixos de la Generalitat i de molts municipis sense un euro i amb molts deutes és una mostra majúscula de cinisme de qui no és capaç d’assumir les seves responsabilitats.
 
Arribaran temps millors. No en tinc cap dubte, perquè crec en la capacitat dels catalans per superar adversitats i per agegantar-se davant les dificultats. També és una sort que CiU estigui al capdavant de les institucions en aquests moments de dificultat ja que la federació és una garantia que aquest procés es farà més ràpidament i eficientment. Som conscients que el mandat que ens han donat els catalans té una durada limitada en el temps i que d’aquí quatre anys haurem de passar comptes. Sabem, doncs, que si no complim els nostres compromisos perdrem tot allò que la societat catalana ens ha deixat com  penyora per aquesta legislatura. També som conscients de les dificultats i de la responsabilitat que hem adquirit. Però creiem en la nostra capacitat i en la vàlua de la nostre gent i sobretot, com deia abans en la capacitat dels catalans i de les catalanes per dur endavant el país si l’Administració acompleix el seu paper d’ajudar els emprenedors i tenir cura de les necessitats dels més febles.
 
No aspirem a res més, però no és poca cosa en els temps de penúria que ara vivim. Si ho aconseguim, tal com va dir Xavier Trias en la nit del 22 de maig, l’haurem feta grossa perquè voldrà dir que hem tornat a portar a Catalunya al lloc de lideratge i benestar que mai hauria d’haver perdut.
 
Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
961
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR