e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 d'Octubre de 2013

Irresponsable silenci de Rajoy

Mariano Rajoy s’ha caracteritzat per governar des de l’immobilisme i des de la inacció. Ho vam veure amb la desesperant lentitud amb la qual va adoptar les mesures econòmiques que urgien a la nostra economia; des de Brussel·les quan esquivava definir mesures per afrontar la crisi monetària i del deute que va estar a punt de col·lapsar els nostre país i de fer-lo entrar en fallida; i ho estem veient ara amb l’extrema passivitat amb la que encara les peticions que rep des de Catalunya.

El president del govern espanyol però ha de saber que, si no dóna una resposta a la situació política de Catalunya, es trobarà amb una declaració unilateral d'independència que suposarà un problema per a Catalunya i per a Espanya perquè generarà inestabilitat política i desconfiança.

Això  no és una amenaça, sinó la constatació del que avui és la realitat social i política de Catalunya. Diem a Rajoy que si no és capaç com a president del govern de dirigir, d'encapçalar una resposta d'Estat que agrupi el govern, els principals grups parlamentaris i les institucions davant la situació política de Catalunya, que compta amb un gran suport social, es trobarà amb una declaració unilateral d'independència. No és el que des d’Unió volem perquè creiem que aquesta situació no és bona per a Catalunya ni per a Espanya però és al que la seva passivitat ens està abocant.

És hora de fer política amb majúscules i d’oblidar tacticismes partidistes que només porten a més confrontació i crispació. Rajoy s’equivoca, i molt, quan actua pensant que el temps ho cura tot. En aquest cas no és així. Com més temps passa, més petites són les possibilitats per trobar una solució. Si el govern del PP vol evitar la inestabilitat política i la desconfiança, només té una opció: donar resposta i com més aviat millor.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
500
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR